ITSE RAKENNETTU KREIKKALAINEN TAVERNA

καλημέρα!
Mun iskällä oli heinäkuussa syntymäpäivät ja lahjaa miettiessäni sain idean, jonka toteutimme yhdessä äidin, siskon, veljen ja poikaystäväni kanssa. Ollaan oltu monesti iskän synttäreiden aikaan Kreikassa, mutta nyt ei päästy reissuun niin päätettiin perustaa ylläriksi Kreikkalainen Taverna porukoiden takapihalle. Äiti vei mitään aavistamattoman sankarin helsinkiin pienelle risteilylle ja me siskon kans järkättiin pihaa samalla kun isoveli ja poikaystäväni kokkailivat keittiössä meidän suunnitteleman menun mukaan.

Oltiin hommailtu siskon kanssa vähän rekvisiittaa kirpparilta ja kaupoilta, mutta suurin osa jutuista löytyi kyllä omista ja äidin kätköistä. Roskiskatoksesta löytyi juuri sopivasti iso pala pahvia, jolle maalattiin erilaisia kylttejä koristamaan pihaa. Oli nuolikylttejä niin kitcheniin, toilettiin, beatchille kuin kalymnokseenkin - jonne laskimme olevan matkaa vähän yli 3000km tuosta pihasta. Aurinko paistoi, moussakan herkullinen tuoksu leijaili keittiön ikkunasta ja pihakaiuttimista soi aito kreikkalainen musiikki. Oli niin hauskaa järjestää tätä yllätystä! Meitä juhlijoita oli yhteensä kahdeksan + kolme koiraa huiveineen :-)


Tavernan baaritiskillä sai käydä tekemässä drinkkejä :-) Toi minisuihkulähde oli muuten eka juttu mikä ostettiin juhlia varten!


Alkupalaksi tarjoiltiin saganaki-juustoa, sardiineja, fetasalaattia, isoja marinoituja voipapuja, tzazikia ja leipää. Pääruoaksi oli maailman parasta moussakaa. Molemmat ruoanlaittajat ovat ammatiltaan kokkeja, joten voitte uskoa että ruoka oli hyvääää! Jälkkäriksi söimme kreikkalaista jogurttia cantaloupemelonin, hunajamelonin ja rypäleiden kanssa. Niin ja päälle loraus hunajaa, voi nam! Lisäksi oli suklaasikareita, joita oli varsinkin pienenä pakko ostaa joka Kreikan reissulla :-)


Puihin ja kyltin ympärille ripustetut valosarjat pääsivät oikeuksiinsa illan hämärtyessä ja meillä oli niin hauskaa! Kuuntelimme musiikkia ja istuimme ulkona myöhään yöhön höpötellen, naureskellen ja kilistellen yhteisille Kreikan muistoillemme. Seuraavana päivänä söimme loput moussakat ja sovimme, että tästä tehdään vielä perinne. Aiomme siis perustaa Kreikkalaisen Tavernan tästä lähtien joka kesä! :-)











Iskä sai myös aiheeseen sopivan lahjan: ulos istutettava viinirypäleköynnös ja kori täynnä kreikkalaisia herkkuja. Muutaman vuoden päästä me istutaan meidän tavernassa ja popsitaan rypäleitä suoraan suuhun ;-)

30 kommenttia

  1. Oih, mahtavan runsaat ja herkulliset tarjottavat pöydillä. Kyllä syntympäiväsankari oli taatusti iloisesti yllättynyt, onna hänelle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskä oli kyllä tosi yllättynyt ja iloinen järkkäämistämme juhlista! :-)

      Poista
  2. Ooooh, siis aiva IHANA ylläri, isukki oli varppii otettu!!! Ihana ku sulla oli taas nii palijo kuvia, että pääsi tunnelmaa mukkaa, heleppo uskua, että teillä oli hauskaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia oli kauhean vaikeaa valita! Yritin valkata parhaimmat kuvat tänne ja silti paljon jäi vielä odottamaan myöhempää postausta! :-)

      Poista
  3. γεια! Oli kyllä parhaimmat juhlat ikinä! <3
    Future party planners ;---)
    <3: nooteli

    VastaaPoista
  4. Voi miten upea idea!! Olette nähneet paljon vaivaa tunnelman luomiseksi ja selkeästi olette päässeet tavoitteeseen!! Ja mitä herkkuja... iikkss ja nam!!! Tuollaiseen Tavernaan minäkin haluaisin päästä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluaisin takaisin tuohon Tavernaan, meillä oli niin kivaa! :-)

      Poista
  5. Voi WAU! Näyttää tosi upealta ja epäilemättä vuoden parhaat pirskeet :) ja että sellaset vaatimattomat tarjoilut... maistuis varmaan miljoonalle muullekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me mietittiinkin jo, että pitää ehkä järjestää ens kesänä sellainen Pop-Up-Taverna!! Se olis hauskaa :-D

      Poista
  6. No kyllä Wau! Aivan mahtava kuvatykitys!

    VastaaPoista
  7. Voi aivan ihanat juhlat! Varmaan oli mukava yllätys isälle? Mieheni täyttää syksyllä pyöreitä, tästä voisi ottaa mallia...hmmm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin iskä täytti pyöreitä, joten siks haluttiin järkätä jotain vähän erikoisempaa. Ja yllätys oli tosi mieleinen :-)

      Poista
  8. Mä olen sanaton! Aivan ihanat juhlat - ainakin näin kuvien ja tekstin perusteella. Pystyi melkein kuulemaan astioiden kilinan, naurun ja puheensorinan :) Oliko isäs yllättynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista :-) Iskä oli todellakin yllättynyt ja ihmeissään! Luuli tulevansa kotiin, jossa ollaan kokkailtu pastaa eikä mitään sen ihmeempää! Meillä on muutama hyvä kuva siitä hetkestä, kun sankari astuu terassille :-)

      Poista
  9. Annoin sinulle tunnustuksen!!... ei ole pakko laittaa eteenpäin =)

    VastaaPoista
  10. Voi miten hauska idea! Ruoat oli varmaan ihania, ja kattauksen tosi kaunis. Bongasin tosin intialaisia tekstiilejä - noita norsukankaita valmistetaan mieheni kotiseudulla rajasthanissa ja meillä on samanlaiset lakanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin bongattu! Poikaystävä on tuonut tuon norsukankaan Intiasta :-) Meillä on neljä noita isoja kankaita Intiasta tuotuna ja pidän niistä tosi paljon!

      Poista
  11. Kaikki näyttää ihan mahdottoman hienolta, upealta, herkulliselta...! Todella ihana yllätys päivänsankarille!:)

    VastaaPoista
  12. Ohhh, miten upea idea ja upeasti toteutettu! Mahtoi isä olla onnellinen, kun tuollaisen yllätyksen järjestitte. :-)

    VastaaPoista
  13. Aivan huippu idea! Ja vielä todella loistavasti toteutettu, tykkään tosi paljon ;-)

    -Tuija-

    VastaaPoista
  14. Aivan ihanan näköiset juhlat! Tosi paljon olette nähneet vaivaa, se varmasti kannatti ja isäsi oli iloinen. Tuollaisissa pihajuhlissa on aina niin hyvä tunnelma ja myös Kreikka-teema on oikein hauska!

    VastaaPoista
  15. Ompa aivan ihana idea ja toteutus! Isä mahtoi olla otettu ja iloinen!

    VastaaPoista
  16. Ihana idea ja miten kauniit kattaukset ja ruuat ja ihan kaikki! Tuollaiset juhlat meidänkin täytyy Kreikan kaipuuseen järjestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan jo suunniteltu uutta Kreikkalaista iltaa, saa nähdä keretäänkö vielä tänä syksynä pitämään :-) Auttaa kyllä oikeasti siihen pahimpaan kaipuuseen! :-)

      Poista
  17. Ihana idea! :D Onko taverna jo tätä nykyä auki yleisöllekin? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä olisi oikeasti ihana toteuttaa, siitä ollaan haaveiltu juhlista lähtien. Esimerkiksi ravintolapäivänä voisi hyvin pistää oman Tavernan pystyyn! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥