♥ Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustomuruilla

Halusin kokeilla pääsiäislounaan lisäkkeeksi ruusukaalin ja saksanpähkinän yhdistelmää, johon törmäsin täällä. Mikä mainio makupari! Lisäsin joukkoon vielä vuohenjuustoa ja oi että oli hyvää. Ruusukaalia tulee käytettyä harmillisen vähän. Olen aiemmin kokkaillut näitä pikkukaaleja vaan tofun ja nuudelien kanssa, mutta jatkossa aion kyllä ehdottomasti tehdä enemmän tällaisia paistoksia ja muita lisukkeita. Suosittelen kokeilemaan!


Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustolla
400g tuoreita ruusukaaleja
70g saksanpähkinöitä
90g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
ruokosokerisiirappia
vettä
öljyä paistamiseen 

1. Pese ruusukaalit huolellisesti, poista kannat ja mahdolliset huonoksi menneet lehdet. Halkaise ruusukaalit veitsellä kahteen osaan. Pilko myös pähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää ruusukaalit, mausta suolalla ja pippurilla, paista viitisen minuuttia. Lisää pieni loraus vettä ja hauduta ruusukaaleja kunnes vesi haihtuu. Kokeile kaalien kypsyyttä haarukalla, hauduta kaaleja tarvittaessa vielä hetki.
3. Nyt pähkinät pääsee mukaan, lorauta sekaan myös hieman ruokosokerisiirappia ja sekoittele paistosta. Kuumenna koko setti kunnolla ja kaada tarjoiluastiaan. Murustele päälle vuohenjuustoa ja lopuksi vielä ripaus mustapippuria. 

Tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää! Vuohenjuusto suli juuri sopivast kuuman paistoksen päälle. Voin hyvin kuvitella tän kesällä grilliruokien lisukkeeksi ja oikeastaan voisin syödä tätä ihan tällaisenaankin tai vaikkapa rapean patongin ja oliiviöljyn kera. Täytyypä alkaa kehittelemään lisää ruusukaaliherkkuja!

Huomenna ajattelin kokkailla vieraille ruokaa, jonka pystyy valmistamaan jo valmiiksi kaapeista löytyvistä raaka-aineista. Tehdään usein ruokia tällä periaatteella ja sen lisäksi että niistä tulee aina tosi hyviä, on hauskaa kokkailla mielikuvitusta käyttäen. Huomenna luvassa varmaankin purjo-perunasosekeittoa ja pähkinäisiä porkkanarieskoja. Jotain jälkkäriäkin vois keksiä pakkasessa olevista punaviinimarjoista.

4 kommenttia

  1. Tota kaalia en oo koskaan maistanut mutta paistos näyttää ainakin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen maistamaan! Tosi harvoin on tullut itsekin käytettyä ruusukaalia, mut nyt siihen tulee muutos! :D

      Poista
  2. Huoh, miten ihana herkku, minulla on myös pari ruusukaaliohjetta, jotka pitäisi saada postattua, ruusukaali on herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi jee! Täytyy käydä sit kurkkimassa ohjeita sun blogista! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥