LAUANTAIN MESSUPÄIVÄ

Eilinen päivä meni messuilla kierrellen erilaisia kojuja ja tutkien näytteilleasettajien tuotteita ja tarjontaa. Odotin eniten Lähiruoka ja Luomu-tapahtumaa, joka oli kuitenkin paikan päällä pienoinen pettymys. Olin odottanut ehkä isompaa näkyvyyttä tapahtumalle ja tuntui, että alue oli aika pieni ja kojuja melko vähän. Löydettiin me kuitenkin jotain pientä kotiin ostettavaa ja ainakin maisteltavaa riitti. Tarjolla oli ainakin marjasmoothieita, käsin tehtyä fudgea, erilaisia juustoja, leipää, salamia, ituja ja ruissipsejä.

Mansikoiden tuoksu oli kyllä aika houkutteleva! Silmusalaatin pisteellä maistettiin sellaista tulisempaa silmusalaattia ja se oli tosi hyvää :)



Etsittiin jotain hyvää syötävää tapahtuma-alueen kojuista ja päädyttiin tilaamaan Habibi-kojun falafel-pita sekä kebab-pita. Meidän tilaus ilmeisesti unohtui kokilta ja hetken jos toisenkin odoteltuamme tilannetta tultiin pahoittelemaan ja pöytään tarjottiin limua. Lopulta saimme maukkaat pitaleivät syödäksemme ja ruokailun jälkeen jatkoimme taas kiertelyä.

Noissa hauskan näköisissä tuoleissa oli niin mukava istua! Tuollaiset ottaisin ilomielin terassille lepotuoleiksi :)

Kuinkas sattuikaan, että mun Maku-lehden tilaus oli juuri loppunut ja messuilla sattui olemaan niin hyvä tilaustarjous etten voinut kieltäytyä :D Sieltä sai 5 numeroa hintaan 19€ ja kaupan päälle sai vielä mukaan uusimman Maku-lehden ja Finlaysonin keittiöpyyhkeen sekä patakintaan. Asiakaspalvelija oli vielä niin ystävällinen, että antoi mulle tuon uusimman Kotivinkin mukaan kun kerroin että mulla on tuo Maku-lehti jo :)

Sitten olikin jo aika istahtaa hetkeksi kahvittelemaan ja herkuttelemaan korvapuustilla. Kahvien ja pullan jälkeen mentiin kiertelemään kädentaitopuolta.

Kävin muutamaankin kertaan Teippitarhan kojulla ihastelemassa tota pillivalikoimaa, joka oli ihan valtava! Kädentaitopuolella oli kyllä tosi paljon kaikkea ihanaa katseltavaa ja ihmeteltävää.

Jos meillä olis kylpyamme, niin olisin varmasti ostanut noita kaikkia ihania kylpypommeja ja kylpysaippuoita. Noi kakkupala-saippuat on niin herkullisen näköisiä, myyjä kertoi meille tosi paljon saippuoiden raaka-aineista ja tuoksuttelimme varmaan noin kaikki saippuat läpi :D

Elvarin karkkikoruja tulee ihasteltua aina kaikilla messuilla ja myyjäisissä. Vaahtokarkkeja, englannin lakuja, tikkareita, donitseja, pieniä kakkupaloja.. niin suloisia koruja!

Jäin hetkeksi jutustelemaan muutaman kädentaitopuolen myyjän kanssa. Myyjillä oli todella kauniita tuotteita ja mun olis tehnyt mieli hypistellä ne kaikki läpi. Erityisesti mulle jäi mieleen nuo yhdessä kuvassa näkyvät Kuviokioskin pehmoiset mobilet ja värikkäät tyynyt :)

Lapsimessujen puolella oli hauska hattaranurkkaus!

Lapsimessujen puolella pyörähdettiin ihastelemassa noita pikkuruisia lastenvaatteita ja Polkka Jamin postikortit vetivät mua yllättäen puoleensa. Varmaan pakko tehdä joku pieni tilaus sinne nettikauppaan, noi kuvitukset on vaan niin ihastuttavia.

Selailin myös muuminurkkauksen kirjoja läpi ja sen jälkeen käytiin katselemassa vielä ModelExpon pöytiä ja nukkekotijuttuja. Lemmikkimessujen puolella pyörähdettiin vaan nopeasti hakemassa Maunolle tuliaisia ja sen jälkeen lähdettiin kotiin. Ei niitä häkeissä olevia eläimiä tee edes mieli mennä katsomaan ja  lisäksi ihmetytti se, että selkeistä kylteistä huolimatta vanhemmat antavat lastensa juoksennella ilmapallot kädessä siellä lemmikkien seassa.

Messuilla tuli kierreltyä vähän yli neljä tuntia, joten paljon tuli nähtyä ja kiva fiilis niistä jäi. Osa ruokakojuista oli ihan samoja kuin Matkamessuilla, joten ehkä sen takia ne eivät innostaneet niin paljon. Kotona kävin vielä läpi erilaisia esitteitä mitä tuli napattua mukaan ja kohta varmaan istahdan sohvalle lueskelemaan tota uutta Kotivinkkiä.

Kotiin ostettiin erimakuisia ruissipsejä, ihan taivaallisen hyvää Ahlmanin tilameijerin munajuustoa sekä yrteillä päällystettyä salamia. Kotiin lähtiessä ovilla jaettiin vielä Valion Onni persikka- ja päärynäsoseita. Tota persikkasosetta meinaan kokeilla Pääsiäisen juustokakkuun.

Sellaiset messut! Oliko teistä joku paikalla? :)

Messukeskus sponsoroi bloggaajapassin, joka oikeutti vapaapääsyyn messuille. 

6 kommenttia

  1. Oi ihania kuvia! Tunnelma välittyy hyvin tänne ruudun taakse, vaikka hiukan kateellisena katselenkin kuvia ja harmittelen, että itseltäni jäi messut tyystin väliin. Olisi ollut niiiin paljon mukavia kojuja koluttavaksi ja ruokia maisteltavaksi. Ensi kerralla sitten :) Kiitos näistä tunnelmista, mukava lueskella kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Kuvia tulikin räpsittyä aika paljon, joten päätin ihan suosiolla tehdä näitä kollaaseja taas :) Messuilla on kyllä kiva käydä ja erityisen kivaa on jutella niiden esittelijöiden ja myyjien kanssa. Saa samalla lisätietoa niistä esillä olevista tuotteista. Ja tietty maistiaiset on kans kivoja, en olis varmaan ostanut tota munajuustoakaan ilman että sitä maistatettiin ja totesin sen olevan ihan superhyvää. Toivotaan, että säkin pääset sit seuraaville messuille :)

      Poista
  2. Ihania kuvia - melkein tuntuu kuin olisi itsekin ollut paikalla. :-) ♥ En ole koskaan noilla messuilla käynyt, mutta seuraavalla kerralla on kyllä pakko päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kamerasta loppui akku just kun oltiin lähdössä, eli tosiaan aika paljon tuli kuvailtua päivän aikana. Hyvä jos messujen tunnelma välittyy sinne näiden kuvien avulla :)

      Poista
  3. Wow taas noita sun kuvia!!! Messut tuntuivat olleen melkoisen ihanat ja nyt täällä harmittaa, että missasin ne. Voitaisiin tehdä seuraavaksi messutreffit. Hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru! Messuilla oli tosi kivaa, ens kerralla tuutte sit mukaan :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥