30. huhtikuuta 2014

♥ Simaa ja vappumuffinsseja

Tänään herkutellaan muffinsseilla ja kotitekoisella simalla. Tein näitä banaani-donitsimuffinsseja viime vappuna ja ne katosivat niin nopeasti tarjoiluvadilta, että leivoin vielä saman illan aikana lisää. Tänä vuonna jäi munkit paistamatta, mutta simaa sentään tein reilut kahdeksan litraa :)




Muffinssiohjeella tulee 20 minimuffinia, taikina on helppotekoinen ja lopuksi muffinssit kastetaan ensin sulatettuun voihin ja sitten kanelisokeriseokseen. Nopea ja maistuva pikkuherkku, joka sopii mielestäni hyvin vappuun ja tietty muutenkin tarjottavaksi. Ohje löytyy täältä.

Takapihalla paistoi hetken aikaa aurinko, joten oli juuri sopiva hetki pienelle vappuherkuttelulle ennen kauppaan lähtöä. Ostin kaksi orvokkiamppelia etuovelle roikkumaan ja odotan malttamattomana, että päästään kaatamaan multasäkkejä ja puuhastelemaan tohon takapihalle.

Vietetään vappua ihan kotosalla pienellä porukalla ja kolmen koiran kanssa. Luvassa tortillailta, saunomista, fudismatsi ja ihan vaan rentoilua. Nyt alan tekemään salsaa, jota varten paahdoin uunissa tomaatteja, chiliä ja valkosipulia. Sen jälkeen vuorossa guacamolen teko ja sit istahdan sohvalle kissanminttuliköörin kera! :)

HAUSKAA VAPPUA!

26. huhtikuuta 2014

♥ Pikaterkut muuton keskeltä

Jihuu! Täällä mä istun uuden kodin keittiössä, juon kahvia ja katselen ulos ikkunasta suoraan takapihalle. Meidän oli tarkoitus olla vielä yksi yö siellä entisessä kodissa, mut arvatkaa vaan oltiinko. Sängyn runko on vielä tuomatta, mutta patja mahtui just ja just makuuhuoneen laatikoiden keskelle. Onneks oli hyviä muuttoapulaisia ja saatiin suurin osa laatikoista ja huonekaluista kannettua tänne uuteen osoitteeseen. Puunattiin kaappeja, purettiin laatikoita ja mietittiin mihin kaappiin tulee pyyhkeet, mihin lakanat ja mihin mun kaikki leivontatarvikkeet. Vihdoin niillekin on kunnolla tilaa! :)



Illalla ysin jälkeen tein ison kasan toasteja muuttoapulaisille ja istahdettiin vihdoinkin alas. Myöhemmin käytiin vielä Maunon kanssa pienellä kävelyllä tässä lähialueella ja sit tultiin kotiin saunomaan. Kuinka kivaa onkaan hipsiä saunasta suoraan takapihalle vilvottelemaan.

Tänään on vielä kaikenlaista tehtävää, mennään entiselle asunnolle hakemaan vikat tavarat ja vähän siivoillaan siellä. Sit tullaan porukalla tänne laittelemaan paikkoja kuntoon ja illalla tiedossa grillailua muuttoporukan kesken. Kunhan nyt vaan noi unikeot heräis, niin päästäis lähtemään. Heräsin ite jo joskus kahdeksan aikoihin keittelemään kahvia ja käytiin Maunon kanssa takapihalla istuskelemassa.

Nyt taidan alkaa purkamaan muuttokuorman pehmustetuimpia laatikoita, eli muumimukit pääsevät pian kaappiin. Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

23. huhtikuuta 2014

♥ Pita-oliivikolmiot ja sitruuna-persiljahummus

Ihastuin niin täysin noiden pitakolmioiden, hummuksen ja valkoviinin yhdistelmään et pakkohan mun oli tehdä eilen pakkailun ohella pari pitakolmio-taikinaa. Toisen taikinan maustoin vihreillä oliiveilla ja toisen valkosipulilla. Tein myös kahta erilaista tahnaa, joihin pitakolmioita on kiva dippailla. Luulenpa, että näitä tullaan tekemään tulevan kesän aikana monia kertoja. Näitä on niin kiva mutustella ja pitakolmiot sopivat hyvin illanistujaisiin, grilliruokien alkupalaksi, erilaisten salaattien kanssa syötäväksi ja vaikkapa vappupöytään tarjottavaksi.


Oon tehnyt ihan tavallisten pitakolmioiden lisäksi tapas-postauksessa esiteltyjä unikonsiemen-kolmioita, näitä oliivi-kolmioita sekä valkosipuli-kolmioita. Seuraavaksi ajattelin sekoittaa taikinaan juustoraastetta ja myös aurinkokuivatut tomaatit sekä timjami ovat kokeilulistalla.

Oon myös ihan rakastunut sitruunaöljyyn, jota on tullut käytettyä salaateissa ja etenkin couscous-salaattiin se sopii täydellisesti. Sitruunaöljy toi kivaa lisämakua myös hummukseen, johon voi muuten lisätä muutaman teelusikallisen tahinia, jota unohdin taas ostaa.

Pita-oliivikolmiot n.20kpl
3dl vehnäjauhoja
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl turkkilaista jogurttia
1dl lämmitettyä maitoa
3rkl oliiviöljyä
8-10 isoa vihreää oliivia

Tällä ohjeella tulee noin kaksi pellillistä, riippuen siitä minkä kokoisia kolmioita teet. 

1. Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola taikinakulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja maito. Vaivaa taikinaa huolellisesti kunnes siihen syntyy kunnon sitko. Lisää oliiviöljy ja jatka taikinan vaivaamista.
2. Pilko oliivit pieniksi ja vaivaa ne taikinan sekaan. Kohota taikinaa jauhotetulla pöydällä liinan alla 1 tunnin ajan.
3. Kaulitse kohonnut taikina hieman alle 1cm paksuiseksi levyksi, paloittele taikinasta taikinapyörän tai veitsen avulla kolmioita. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle pellille, sihtaa päälle kevyesti jauhoja ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia.
4. Paista pitakolmioita +210 asteessa 10 minuuttia tai kunnes kolmiot saavat hieman väriä pintaan.

Vinkki!
Saat kivan rapean kuoren pitakolmioihin, kun kaadat uunin pohjalle noin puoli desiä vettä samalla kun laitat pellin uuniin. Päästä höyryt pois avaamalla uunin luukkua varovasti paiston loppuvaiheessa.




Sitruuna-persiljahummus
1tlk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa
2rkl sitruunamehua
4rkl sitruunaöljyä
2rkl oliiviöljyä
0,5tl suolaa
1tl juustokuminaa
rouhaisu mustapippuria

1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Poraa kikherneet tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon puristetut valkosipulinkynnet sekä nippu persiljaa, sitruunaöljy, oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet.
2. Poraa tahna sekaisin ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.


Eilen istuskeltiin parvekkeella grillaamassa ja dippailtiin pitakolmioita hummukseen sekä paputahnaan, kun odoteltiin ruoan valmistumista. Tein ison kulhollisen couscous-salaattia, juotiin vähän viiniä ja fiilisteltiin tulevaa kesää ja tietty muuttoa. Nyt on enää muutama päivä aikaa pakata, joten ehkä mun on alettava taas hommiin. Mukavaa keskiviikkoa! :)

21. huhtikuuta 2014

♥ Pääsiäisen herkkuja

Eilisen leivontaurakan jälkeen tultiin kotiin hakemaan Mauno ja ajeltiin mun perheen luokse syömään. Istuskeltiin aurinkoisella takapihalla syömässä, kahvittelemassa ja juttelemassa iltaan asti.




Pääsiäismenuun kuului valkosipuliperunat, karitsan paistia minttuhyytelöllä, ruusukaali-vuohenjuusto-saksanpähkinäpaistosta sekä mozzarella-melonisalaattia. Kyllä maistui, vaikka oltiin jo aiemmin syöty hampurilaisateriat Jenkki-teemaisilla syntymäpäivillä :)




Ruusukaalipaistos oli saman tyylistä, jota tein myös viime vuoden pääsiäisenä. Tällä kertaa paistoin vuohenjuustoakin hetken pannulla ja täytyy sanoa, että toi on kyllä ihan superhyvä lisuke erilaisten ruokien kanssa. Ohje paistokseen löytyy täältä.



Jälkiruokapöydästä löytyi pullaa sekä äidin tekemää pashaa. Lisäksi toin muutamia synttäreille tekemiäni cupcakeja, cookieita ja rockyroadia mukanani.



Saatiin myös pashaa kotiin viemisiksi, nam! Pasha on ehdottomasti mun lemppari pääsiäisherkku :)

Koirat olivat meidän kanssa pihalla koko päivän tarkkailemassa lintuja ja nauttimassa auringosta. Mauno nukahti ihan pienelle kerälle terassin matolle melkein heti tämän kuvan jälkeen, tais väsyttää se monen tunnin pihalla tarkkailu. Illalla ajeltiin kotiin ja pikkuherra simahti saman tien sohvalle ja siirtyi siitä omaan petiin vasta kun mekin mentiin nukkumaan.

Nyt pitäis sit alkaa taas pakkailemaan. Torstaina saadaan avaimet uuteen kotiin! :)

20. huhtikuuta 2014

♥ Suklaamunia & pajunkissoja

Täällä on pakkailtu, leivottu, grillattu iltapalaa ja käyty kyläilemässä. Löydettiin kirpparilta ruokapöytä ja kuusi tuolia, käytiin ilahduttamassa ukkia suklaamunilla sekä munkilla ja simalla. Sen jälkeen kahviteltiin mummin luona, herkuteltiin leipäjuustolla ja lakkahillolla. Illalla myöhään käveltiin vielä huoltoasemalle hakemassa lisää voita leivontajuttuja varten :)



Nyt juon kahvia ja sen jälkeen alan leipomaan cupcakeja, jotka matkaavat tänään synttärijuhliin. Vielä on myös rockyroadit paloittelematta ja cookiet pakkaamatta. Iltapäivällä mennään mun vanhempien luokse syömään ja illalla ajellaan sit kotiin ja valmistaudutaan huomiseen superpakkauspäivään.

AURINKOISTA SUNNUNTAITA!♥

17. huhtikuuta 2014

♥ Välimeren tapasherkut

Pernod Ricard Finland kutsui joukon bloggaajia mukaan reseptikilpailuun, joten jälleen oli aika yhdistää hyvä ruoka ja viini. Kilpailun teemana on kattojuhliin sopivat tapastyyliset pikkupurtavat, jotka suunnitellaan kolmen eri viinin kanssa sopiviksi. Ensimmäisenä vuorossa on Chileläinen Castillo De Molina ja valitsin kilpailua varten valkoviinin, joka sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2014-kilpailussa.

Viinin makupariksi suositellaan erityisesti kalaa ja äyriäisiä, mutta koska en syö kumpaakaan noista niin päätin lähteä liikkeelle maistelemalla viiniä ja miettimällä, mitä siitä tulee ensimmäisenä mieleen. Viinissä maistui kivasti sellainen tietty hapokkuus ja raikkaus. Aloin muistelemaan meidän matkoja Kreikkaan ja sitä, kuinka meillä on tapana istua iltaisin paikallisissa Tavernoissa maistellen erilaisia viinejä ja herkutellen mezelautasen antimilla.





Menun pääosassa ovat karitsapullat, dipattavat pitakolmiot, sekä mintulla maustettu tzatziki ja täyteläinen hummus. Halusin tarjolle muutakin pientä purtavaa ja päädyin ikiherkkuuni marinoituihin oliiveihin, sekä viime kesänä useasti tehtyihin marinoituihin artisokansydämiin. Myös messuilta ostettu yrttisalami pääsi tapaspöytään. Lisäksi haluttiin kokeilla miten parmesaani, meloni ja parmankinkku sopisivat viinin kanssa yhteen.

Kokkailtiin yhdessä miehen kanssa, siemailtiin vähän viiniä ja katettiin pöytä vanhan kahvisäkin päälle. Lopputulos oli loistava! Tapasherkut sopivat hyvin yhteen viinin kanssa, maisteltiin erilaisia yhdistelmiä ja mietittiin miten maut kohtaavat tämän viinin kanssa. Kerron postauksen lopussa meidän lemppariyhdistelmät, mutta sitä ennen luvassa reseptejä näitä pikkupurtavia varten. Näistä määristä riittää hyvin neljälle herkuttelijalle, tosin silloin kannattaa hommata ehkä kaksi pulloa viiniä. Me ainakin saatiin hyvin tuhottua tuo yksi pullollinen kahdestaan ja ruokia taas jäi hieman yli :)

Karitsapullat 30 pientä lihapullaa
400g karitsan jauhelihaa
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2tl suolaa
tuoretta minttua ja persiljaa
mustapippuria rouhittuna
3tl minttuhyytelöä
2tl village meatball maustetta
öljyä paistamiseen

1. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota hetki pannulla tilkassa öljyä. Sekoita jauhelija, suola ja minttuhyytelö keskenään. Purista joukkoon valkosipulit ja pilko pieni nippu tuoretta minttua sekä persiljaa jauhelihan sekaan.
2. Sekoita kuullotetut sipulit joukkoon ja lisää muutama rouhaisu mustapippuria. Village meatball mauste on Kreikasta ostettu yrttisekoitus, jonka tilalle voi laittaa kaupasta löytyvää kuivattujen yrttien sekoitusta.
3. Pyöritä vesillä kostutetuissa käsissä pieniä tasakokoisia pullia, asettele pullat leivinpaperin päälle.
4. Paista valmiit lihapullat kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Kääntele lihapullia pannulla ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Pienet lihapullat kypsyvät nopeasti, joten varo etteivät ne kuivahda.

Tzatziki
250g turkkilaista jogurttia (n.3dl)
12cm pätkä kurkkua + 0,5tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
sitruunaöljyä

1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, kaada raaste siivilään ja sekoita joukkoon 0,5tl suolaa. Valuta jogurttia suodatinpussin läpi noin kymmenisen minuuttia.
2. Puristele kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois ja sekoita raaste valutetun jogurtin joukkoon.
3. Purista jogurtin sekaan valkosipulinkynnet, pilko pieni nippu tuoretta minttua silpuksi ja sekoita jogurttiin.
4. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää lopuksi loraus sitruunaöljyä tai oliiviöljyä ja sekoita tzatziki tasaiseki. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Pitakolmiot  n.20kpl
3dl vehnäjauhoja
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl turkkilaista jogurttia
1dl lämmintä maitoa
3rkl oliiviöljyä
1rkl unikonsiemeniä

1. Mittaa jauhot, kuivahiiva ja suola taikinakulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja lämmitetty maito.
2. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes siihen syntyy kunnon sitko. Vaivaa lopuksi oliiviöljy ja unikonsiemenet taikinan sekaan. Kohota jauhotetulla pöydällä liinan alla 1 tunnin ajan.
3. Kaulitse kohonnut taikina hieman alle 1cm paksuiseksi levyksi. Paloittele levystä taikinapyörän tai veitsen avulla tasakokoisia kolmioita. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle pellille, sihtaa päälle kevyesti jauhoja ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia.
4. Paista +210 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes kolmiot saavat hieman väriä pintaan.

Vinkki!
Saat kivan rapean kuoren pitakolmioihin, kun kaadat uunin pohjalle noin puoli desiä vettä samalla kun laitat pellin uuniin. Päästä höyryt pois avaamalla uunin luukkua varovasti paiston loppuvaiheessa.


Hummus
1tlk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
0,5dl oliiviöljyä
1tl juustokuminaa
ripaus paprikajauhetta
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
1rkl sitruunamehua

1. Poraa valutetut kikherneet tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon puristetut valkosipulinkynnet sekä oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet.
2. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.


Valkosipulimarinoidut oliivit
250g laadukkaita vihreitä oliiveja
5rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa

1. Sekoita kannellisessa rasiassa oliiviöljy, puristeut valkosipulinkynnet ja pieneksi pilkottu persilja.
2. Lisää valutetut oliivit joukkoon, sulje rasia kannella ja ravistele huolellisesti.
3. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Me käytettiin Kreikkalaisia kivellisiä oliiveja, mutta voit käyttää halutessasi myös kivettömiä ja mustia oliiveja.

Sitruuna-yrttimarinoidut artisokat
1tlk artisokansydämiä
4rkl sitruunaöljyä
pieni nippu tuoretta timjamia
pieni nippu tuoretta korianteria

1. Sekoita sitruunaöljy ja pieneksi pilkotut yrtit keskenään.
2. Valuta artisokansydämet, puolita ne ja sekoita yrttiöljyyn.
3. Anna maustua vähintään tunti.

Parmankinkkuun käärityt melonit
puolikas cantaloupe-meloni
80g parmankinkkua

1. Pilko meloni reilun kokoisiksi paloiksi, puolita parmankinkkusiivut keskeltä ja kietaise yksi siivu jokaisen melonipalan ympärille.

Lisäksi tarjolla oli ohueksi pilkottua yrttisalamia ja ohueksi höylättyjä parmesanlastuja.






Mieheni suosikiksi nousi karitsapullat dipattuna tzatzikiin. Tämä yhdistettynä Castillo De Molina-viiniin oli hänen mielestään tapaspöydän paras makupari. Hapokas viini leikkasi juuri sopivasti karitsapullien "paksua" makua. Lihapullissa maistui ihanasti myös minttu, joka on erinomainen yhdistelmä karitsanlihan kanssa.

Oma suosikkini oli ehdottomasti nämä pitakolmiot dipattuna täyteläiseen hummukseen. Tämä oli ihan superhyvä yhdistelmä viinin kanssa ja paljastettakoon tässä samalla, että kävin tänään ostamassa uuden pullon kyseistä viiniä ja tölkin kikherneitä. Pakko tehdä näitä uudestaan ihan lähipäivinä! Ja lähtipä yksi pullo Molinaa myös viinihyllyn edessä kalaruoalle sopivaa viiniä etsivän miehen matkaan. Suosittelin tätä viiniä hänelle ja oli pakko ottaa samalla yksi pullo itsellekin, kun hyllyssä oli enää muutama pullo jäljellä.

En tosiaan ole mikään viinin ja ruoan yhdistämisen asiantuntija, joten toivottavasti nyt viinitietäjät eivät kieriskele tuskissaan kun menin yhdistämään kaloille ja äyriäisille suositeltua viiniä näin. Ainakin me tykättiin kovasti näistä tapasherkuista ja voin lämpimästi suositella sekä viiniä että näitä herkkuja tarjottavaksi vaikkapa illanistujaisissa :)

Tällä välimeren tapasherkku-lautasella osallistun Oiva pari-reseptikilpailuun, jonka tuomarina toimii huippukokki Alex Nurmi. Lopuksi kolmen reseptikilpailun 12 parasta reseptiä kerätään äänestykseen, jossa eniten ääniä saanut resepti voittaa. Voittaja saa Alexin kokkaamaan kotiinsa itselleen ja ystävilleen.

Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland

16. huhtikuuta 2014

♥ Pääsiäisen juustokakku

Muuttolaatikoiden keskellä istuskellessani huomasin keittiön kaapissa metallisen kirpputorilta ostetun piirakkavuoan. Sen jälkeen muistin, että kaapissa on tölkki mandariineja ja lisää kaappeja tutkiessani tuli siihen tulokseen, että oli aika pitää pieni tauko pakkaamisesta ja aloin tekemään kakkua. Oon nyt muuton yhteydessä yrittänyt hyödyntää kaikkea kaapista löytyvää ja tähänkin kakkuun sain käytettyä noiden mandariinien lisäksi purkin vispikermaa, purkin tuorejuustoa, yhden mangopiltin ja avattujen suklaalevyjen jämät. Olisitte nähneet kun koristelin tota kakkua varmaan just ton kakun kokoisessa keittiön pöydälle raivatussa tyhjässä kohdassa. Piirakkavuokakin pääs kakun tarjoiluastiaksi, siitähän tää koko idea lähtikin :)

Pääsiäisen juustokakku vuoka Ø18cm
Pohja
2 munaa
0,8dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
40g sitruunavalkosuklaata sulatettuna

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele taikina varovasti sekaisin nuolija avulla ja lisää lopuksi sulatettu suklaa.
2. Levitä taikina ympyrän muotoiseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että ympyrän halkaisija on hieman kakkuvuokaa suurempi.
3. Paista +200 asteessa 7-9 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Kumoa kakkupohja puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla. Paina kakkuvuoka jäähtyneen pohjan päälle, nosta vuoka ja leikkaa veitsen avulla vuoan kokoinen pala pohjasta.
4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, laita halutessasi reunakalvot vuoan reunoille ja asettele kakkupohja vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria
60g sitruunavalkosuklaata sulatettuna
1,5 liivatelehteä
1tlk mandariineja
puolikkaan sitruunan mehu

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto erillisessä kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa tomusokeri.
2. Lisää sulatettu valkosuklaa vähitellen tuorejuuston joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää sen jälkeen tuorejuusto-valkosuklaaseosta vähitellen kermavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
3. Kuumenna sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdestä ylimääräiset nesteet ja sekoita liivatelehti kuuman sitruunamehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
4. Sekoita lopuksi valutetut mandariinilohkot täytteen sekaan ja kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kiille
1 mangopiltti
1 liivatelehti
puolikkaan sitruunan mehu

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
2. Sekoita mangopiltti tasaiseksi pienessä kipossa. Kuumenna sitruunamehu, puristele liivatelehdestä ylimääräiset nesteet pois ja sekoita liivatelehti sitruunamehun joukkoon.
3. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangopiltin joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada mangopiltti varovasti täytteen päälle kakkuvuokaan, kääntele vuokaa hieman jotta kiille tasoittuu ja valuu reunoille asti. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa nähintään kolmen tunnin ajan.
5. Koristele valmis kakku pääsiäisen teemaan sopivaksi sulatetulla suklaalla ja värikkäillä makeisilla tai nomparelleilla.

Vinkkejä!

Voit halutessasi kostuttaa kakkupohjaa hieman esimerkiksi tilkalla sitruunamehua tai mandariineista valutetulla mehulla.

Kakkupohjasta saa helposti gluteenittoman, vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Ollaan saatu jo ihan hyvin pakattua kaikkia sellasia juttuja, joita ei tarvita enää täällä nykyisessä kodissa. Mut oikeesti, on tää kaaoksen keskellä eläminen vähän hermoja raastavaa kun ei malttais millään odottaa et pääsee järkkäämään sitä uutta kotia ja täällä näyttää vaan kokoajan niin sotkuiselta.

Nyt oon kyllä ansainnut lasin valkoviiniä ja kohta syödään pieniä tapastyylisiä herkkuja, joilla osallistun yhteen reseptikilpailuun. Siitä huomenna lisää! :)

14. huhtikuuta 2014

♥ Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. -Muumipappa

Mistähän sitä edes aloittaisi? Täällä on meneillään sellainen iloisuus ja onnellisuusputki ettei tosikaan. Kaikki asiat vaan loksahtaa paikoilleen. Lähiaikoina on tullut kerran jos toisenkin käveltyä itsekseen hymyillen pitkin kävelykatuja. Ajattelin koota tähän postaukseen viime aikojen hymyilyttäviä asioita ja olisi hauskaa, jos tekin kertoisitte mitkä asiat ovat saaneet hymyn huulille ja millaisia kivoja juttuja teille on tapahtunut kevään aikana :)




HYMYILYTTÄÄ KOSKA...

Me muutetaan tän kuun lopussa rivitaloon! Tästä lähtien kotikaupunkimme on sama, jossa olemme molemmat viettäneet lapsuutemme.

Kohta voimme laittaa omalle takapihalle kasvamaan yrttejä, kasviksia ja kukkasia. Voimme grillata takapihan terassilla, meillä on oma sauna ja keittiöön mahtuu iso ruokapöytä.

Me ostettiin auto! Vitsi miten ihanaa on käydä kaupassa ilman, että tarvitsee miettiä kuinka paljon jauhoja ja ruokatarvikkeita jaksaa kantaa kotiin tai kuljettaa pyörän etukorissa. Nyt pääsee myös paljon helpommin kyläilemään ystävien ja sukulaisten luokse. Eikä tarvitse aina miettiä, miten saa kuljetettua leivonnaiset niin että ne pysyy pystyssä koko junamatkan.



Mun kaikki leivonta- ja keittokirjat mahtuu tulevan keittiön hyllyille. Kokoelma onkin kasvanut viimeisen kuukauden aikana seitsemällä uudella keittokirjalla. Näitä ovat blogin kautta saadut Ruokapyramidihuijaus, Reseptien aarteet - sukupolvelta toiselle, Sopat! sekä Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa. Lisäksi sain Myllärin Luomun tapahtumassa Tomi Björckin kirjan Huippukokin kotiruokaa ja vielä Prahan tuliaisena Tsekkiläisen reseptikirjan. Eniten oon kerennyt selailemaan arvonnassa voittamaani Healthy Kitchen-kirjaa, jonka mukana tuli myös ihana kookosöljy ja post it-lappuja. Kirjoittelen saamistani keittokirjoista lisää, kunhan kerkeän perehtymään niihin paremmin.



Jonkin aikaa sitten maistoin vanhempieni luona ekaa kertaa kapselikoneella tehtyä kahvia ja se oli hyvää! Nyt oonkin saanut tehdä siskon luona erilaisia makukahveja ja kuinka iloiseksi voikaan tulla siitä, että kahvin päällä on paksu kerros herkullisen makuista vaahtoa. Kahvista saa vielä paremman näköisen ja makuisen, kun sen koristelee sulatetulla tai rouhitulla suklaalla.

Mä sain töitä! Työt alkavat juuri sopivasti melkein heti sen jälkeen kun olemme muuttaneet ja työmatkakin on juuri sopivasti pyöräilymatkan päässä. Jippii!



Kummityttöni Valentina perheineen on tulossa kesällä Suomeen. Mikä ilon päivä se tulee olemaan kun näemme taas! Oon nimittäin nähnyt Valiskun, Veronikan ja veljeni Nikin viimeksi jouluna ja tuntuu että siitä on ikuisuus. Valentina täyttää kesällä vuoden ja juhlimme suomessa hänen synttäreitään :)

Lauantain messujen jälkeen mies yllätti ja vei mut Ikeaan. Mittailtiin vähän tulevaa ruokapöytää, katseltiin tuoleja ja eteiseen sopivia lipastoja. On niin kivaa muuttaa isompaan asuntoon ja suunnitella sisustusjuttuja. Laitan varmasti tänne bloginkin puolelle sit kuvia meidän uudesta kodista ja pihasta.

Ikeasta löytyi kivoja pääsiäiseen sopivia servettejä ja vappupillejä. Lisäksi ostettiin tollanen iso leikkuulauta, kylpyhuonejuttuja ja seljankukkamehua. Tuli samalla todistettua, että näköjään sieltä voi lähteä ilman jättimäisiä ostoksia.

Näiden asioiden lisäksi mun ympärillä oleville ihmisille on tapahtunut tosi kivoja asioita ja mikä oliskaan parempaa, kuin jakaa iloisia uutisia ystävien kanssa.

Nyt mun on pakko mennä pakkailemaan tavaroita ja vaikka se onkin välillä vähän turhauttavaa hommaa, niin kummasti piristää ajatus siitä että muutaman viikon päästä voidaan juoda aamukahvit takapihalla. Ei vitsiiii!

Mikä teitä hymyilyttää? :)

13. huhtikuuta 2014

♥ Lauantain messupäivä

Eilinen päivä meni messuilla kierrellen erilaisia kojuja ja tutkien näytteilleasettajien tuotteita ja tarjontaa. Odotin eniten Lähiruoka ja Luomu-tapahtumaa, joka oli kuitenkin paikan päällä pienoinen pettymys. Olin odottanut ehkä isompaa näkyvyyttä tapahtumalle ja tuntui, että alue oli aika pieni ja kojuja melko vähän. Löydettiin me kuitenkin jotain pientä kotiin ostettavaa ja ainakin maisteltavaa riitti. Tarjolla oli ainakin marjasmoothieita, käsin tehtyä fudgea, erilaisia juustoja, leipää, salamia, ituja ja ruissipsejä.

Mansikoiden tuoksu oli kyllä aika houkutteleva! Silmusalaatin pisteellä maistettiin sellaista tulisempaa silmusalaattia ja se oli tosi hyvää :)



Etsittiin jotain hyvää syötävää tapahtuma-alueen kojuista ja päädyttiin tilaamaan Habibi-kojun falafel-pita sekä kebab-pita. Meidän tilaus ilmeisesti unohtui kokilta ja hetken jos toisenkin odoteltuamme tilannetta tultiin pahoittelemaan ja pöytään tarjottiin limua. Lopulta saimme maukkaat pitaleivät syödäksemme ja ruokailun jälkeen jatkoimme taas kiertelyä.

Noissa hauskan näköisissä tuoleissa oli niin mukava istua! Tuollaiset ottaisin ilomielin terassille lepotuoleiksi :)

Kuinkas sattuikaan, että mun Maku-lehden tilaus oli juuri loppunut ja messuilla sattui olemaan niin hyvä tilaustarjous etten voinut kieltäytyä :D Sieltä sai 5 numeroa hintaan 19€ ja kaupan päälle sai vielä mukaan uusimman Maku-lehden ja Finlaysonin keittiöpyyhkeen sekä patakintaan. Asiakaspalvelija oli vielä niin ystävällinen, että antoi mulle tuon uusimman Kotivinkin mukaan kun kerroin että mulla on tuo Maku-lehti jo :)

Sitten olikin jo aika istahtaa hetkeksi kahvittelemaan ja herkuttelemaan korvapuustilla. Kahvien ja pullan jälkeen mentiin kiertelemään kädentaitopuolta.

Kävin muutamaankin kertaan Teippitarhan kojulla ihastelemassa tota pillivalikoimaa, joka oli ihan valtava! Kädentaitopuolella oli kyllä tosi paljon kaikkea ihanaa katseltavaa ja ihmeteltävää.

Jos meillä olis kylpyamme, niin olisin varmasti ostanut noita kaikkia ihania kylpypommeja ja kylpysaippuoita. Noi kakkupala-saippuat on niin herkullisen näköisiä, myyjä kertoi meille tosi paljon saippuoiden raaka-aineista ja tuoksuttelimme varmaan noin kaikki saippuat läpi :D

Elvarin karkkikoruja tulee ihasteltua aina kaikilla messuilla ja myyjäisissä. Vaahtokarkkeja, englannin lakuja, tikkareita, donitseja, pieniä kakkupaloja.. niin suloisia koruja!

Jäin hetkeksi jutustelemaan muutaman kädentaitopuolen myyjän kanssa. Myyjillä oli todella kauniita tuotteita ja mun olis tehnyt mieli hypistellä ne kaikki läpi. Erityisesti mulle jäi mieleen nuo yhdessä kuvassa näkyvät Kuviokioskin pehmoiset mobilet ja värikkäät tyynyt :)

Lapsimessujen puolella oli hauska hattaranurkkaus!

Lapsimessujen puolella pyörähdettiin ihastelemassa noita pikkuruisia lastenvaatteita ja Polkka Jamin postikortit vetivät mua yllättäen puoleensa. Varmaan pakko tehdä joku pieni tilaus sinne nettikauppaan, noi kuvitukset on vaan niin ihastuttavia.

Selailin myös muuminurkkauksen kirjoja läpi ja sen jälkeen käytiin katselemassa vielä ModelExpon pöytiä ja nukkekotijuttuja. Lemmikkimessujen puolella pyörähdettiin vaan nopeasti hakemassa Maunolle tuliaisia ja sen jälkeen lähdettiin kotiin. Ei niitä häkeissä olevia eläimiä tee edes mieli mennä katsomaan ja  lisäksi ihmetytti se, että selkeistä kylteistä huolimatta vanhemmat antavat lastensa juoksennella ilmapallot kädessä siellä lemmikkien seassa.

Messuilla tuli kierreltyä vähän yli neljä tuntia, joten paljon tuli nähtyä ja kiva fiilis niistä jäi. Osa ruokakojuista oli ihan samoja kuin Matkamessuilla, joten ehkä sen takia ne eivät innostaneet niin paljon. Kotona kävin vielä läpi erilaisia esitteitä mitä tuli napattua mukaan ja kohta varmaan istahdan sohvalle lueskelemaan tota uutta Kotivinkkiä.

Kotiin ostettiin erimakuisia ruissipsejä, ihan taivaallisen hyvää Ahlmanin tilameijerin munajuustoa sekä yrteillä päällystettyä salamia. Kotiin lähtiessä ovilla jaettiin vielä Valion Onni persikka- ja päärynäsoseita. Tota persikkasosetta meinaan kokeilla Pääsiäisen juustokakkuun.

Sellaiset messut! Oliko teistä joku paikalla? :)

Messukeskus sponsoroi bloggaajapassin, joka oikeutti vapaapääsyyn messuille.