PARHAAT PORKKANALEIVOKSET

Mun kaksi ehdotonta lempileivonnaista ovat pehmeät, paljon täytettä sisältävät uunituoreet korvapuustit ja mehevät, runsaskuorrutteiset porkkanaleivokset ja porkkanakakku. Molemmissa täytyy olla paljon kanelia.

Porkkanakakkua tulee tehtyä aina syksyisin synttäreiden tienoilla, mutta nyt päädyinkin leipomaan kakun sijasta leivonnaisia. Lisäsin mukaan myös hasselpähkinärouhetta joka tuo taikinaan kivaa rouskuvuutta. Kaneliakin laitoin reilusti, sillä mielestäni sen pitää maistua kunnolla. Mehevä, hieman kostea porkkanakakkupohja, paksu kerros tuorejuustokuorrutetta ja kuppi vahvaa espressoa. Kyllä kelpasi kahvitella!

PARHAAT PORKKANALEIVOKSET  n.16 palaa vuoka 25x37cm

Pohja:
5 munaa
1,5dl fariinisokeria
1,5dl valkoista sokeria
1dl hasselpähkinäjauhoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
4-5tl kanelia
5dl porkkanaraastetta (n.250g porkkanoita)
1dl hasselpähkinärouhetta
2dl rypsiöljyä

1. Vaahdota munat, fariinisokeri ja valkoinen sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi joukkoon hasselpähkinäjauho, vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
3. Lisää porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe ja rypsiöljy ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan ja paista +180 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutusta.

Kuorrutus:
300g maustamatonta tuorejuustoa
80g pehmeää voita
4dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua 

1. Sekoita kiakki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Pinnalle:
1dl hasselpähkinärouhetta

1. Paahda hasselpähkinärouhetta hetki kuumalla pannulla ja ripottele jäähtynyt pähkinärouhe tuorejuustokuorrutteen päälle.

Vinkkejä!
-Porkkanaleivokset ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Voit hyvin valmistaa pohjan valmiiksi ja säilyttää kelmulla peitettynä huoneenlämmössä. Valmista kuorrute seuraavana päivänä ja nauti!
-Paahdettu hasselpähkinärouhe viimeistelee leivonnaiset, mutta paahtamisen voi hyvin jättää väliin ja pähkinärouheen voi halutessaan ripotella kuorrutteen päälle suoraan pussista.
-Säilytä kuorrutetut leivonnaiset jääkaapissa hyvin peitettyinä, mutta tarjoile huoneenlämpöisinä. Näin maut pääsevät paremmin esiin.



Hasselpähkinäjauho ja rouhe sopivat taikinaan todella hyvin ja tästä kokeilusta tuli nyt luottoreseptini porkkanaleivonnaisia varten. Seuraavalla kerralla taikinaa voisi maustaa myös ripauksella inkivääriä.

Prahassa tilasimme yhden parhaimmista jälkiruoista mitä olen koskaan syönyt ja se oli juurikin porkkanakakkua. Taikinassa oli pähkinärouheen lisäksi myös rusinoita ja kuorrutuksen päällä oli kerros kookoshiutaleita, ananaskirsikoita ja loraus vaahterasiirappia.. nam! 


KIVAA LAUANTAITA KAIKILLE!

10 kommenttia

  1. Oooh, nyt on herkkua! Upeat kuvat jälleen. Rupes niin tekeen mieli porkkanakakkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä paras porkkanaleivonnainen mitä oon koskaan tehnyt itse! Ja kiitos kovasti! Nyt sit vaan leivontahommiin :)

      Poista
  2. Voi että, tätä olisikin kiva tehdä viikonlopun kunniaksi! Sinulla on täällä aina niin hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmuisesti! Ja suosittelen tekemään, tää on nimittäin ihan täydellinen syysherkku! :)

      Poista
  3. Porkkanakakku on minun mielestäni parasta kasvisruokaa ;) Näyttää kyllä ihan superherkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja oon ihan samaa mieltä sun kanssa ;)

      Poista
  4. Porkkanakakku on minun ehdoton suosikki! Mutta kahviloissa siihen joutuu valitettavasti yllättävän usein pettyä. Kiitos muistutuksesta, menee ensi viikon to do -listalle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, kuuluu ihan lemppariherkkuihin! :) Ja itse tehtynä parasta, koska kanelissa ja kuorrutteessa ei tarvitse säästellä. Kahviloissa porkkanakakku on usein myös omaan makuuni vähän liian kuivaa. Mukavia leivontahetkiä! :)

      Poista
  5. Porkkanakakku on minun ehdoton suosikki! Mutta kahviloissa siihen joutuu valitettavasti yllättävän usein pettyä. Kiitos muistutuksesta, menee ensi viikon to do -listalle;)

    VastaaPoista
  6. Porkkanapiirakka on kyllä ihan parasta! Joskus ei ollu tilaa jääkaapissa niin napsittiin parvekkeelta sitte puolikohmeisia paloja ja neki oli kyllä hyviä :D ite oon laittanu pinnalle yleensä mantelirouhetta koska se on halvempaa ja suutuntumahan tuossa on tärkeämpää kuin maku, miksipä ei vois myös mantelijauhetta laittaa suoraan taikinaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥