16. tammikuuta 2016

♥ Vaniljaiset kristallipullat

Oijoi nam! Leivoin vihdoin ja viimein pieniä kristallipullia, joita on kehuttu monessa blogissa. Törmäsin näihin ihanan pehmoisiin sokerilla kuorrutettuihin pulliin ekan kerran joskus lähemmäs yhdeksän vuotta sitten kun aloitin bloggailun. Näiden pullien salaisuus on taikinaan lisättävässä vanilla-vaniljakastikkeessa ja siinä, että pullia ei voidella ollenkaan ennen paistoa, vaan vasta sen jälkeen. Kuumat, uunituoreet pullat sivellään sulatetulla voilla ja kieritetään nopeasti sokeri-vaniljasokerisekoituksessa.




Vaniljaiset kristallipullat 24 pientä pullaa
Nappasin ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta, tässä resepti pienin muutoksin

2dl vanilla-vaniljakastiketta
1dl vettä
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
5dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa (11g)
50g voita

Kuorrutus: 50g voita, 1dl siro-sokeria ja 1,5rkl vaniljasokeria

1. Mittaa vaniljakastike ja vesi kulhoon, lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon.
2. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja ripaus suolaa sekä puolet vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
3. Lisää loput jauhot sekä sulatettu voi ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja siihen on syntynyt hyvä sitko.
4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kohota liinan alla 40 minuuttia.
5. Jaa kohonnut taikina 24 tasakokoiseen, noin 35g painavaan palaan. Pyörittele pulliksi ja asettele kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota pullia liinan alla vielä 30 minuuttia.
6. Paista +215 asteessa noin 8 minuuttia.
7. Sivele kuumien, juuri uunista tulleiden pullien päälle sulatettua voita ja pyörittele pullat kevyesti sokeriseoksessa.


Pullista tuli ihanan pehmoisia ja kokonsa puolesta nämä ovat juuri sopivan pieniä nautittavaksi kahvin kanssa. Kuorrutteeksi sopisi varmasti hyvin myös kanelisokeri, sitä on kyllä pakko kokeilla jossakin vaiheessa. Nyt takaisin pakkauspuuhiin, mukavaa lauantaita! :)

Olen nyt arponut sekä ReStyle-arvonnan voittajat, että Kauppahalli24-lahjakortin. 3kpl ReStylen julisteita itselleen voitti nevalalisa ja 2kpl julisteita voitti nimimerkki June. Lahjakortin voitti nimimerkki EevaM. Teille on laitettu sähköpostia.

Onnea voittajille!

11. tammikuuta 2016

♥ Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Mielestäni talvisesongin herkullisin hedelmä on ehdottomasti makean kirpsakka appelsiini. Näitä mehukkaita hedelmiä tulee kannettua kilokaupalla kotiin (+ evääksi töihin) ja yleensä ne syödään joko sellaisenaan tai puristetaan viikonloppuaamuisin lasilliseksi mehua. Tuorepuristetun mehun ja lohkojen lisäksi c-vitamiinipitoista appelsiinia voi hyödyntää myös leivonnassa, erilaisissa marmeladeissa ja hilloissa sekä ruoanlaitossa. Appelsiinin raastettu kuori tuo makua niin kakkutaikinoihin, kuorrutteisiin kuin mausteisiin ruokiin ja keittoihin. Ja sopiipa tuo aromikas kuoriraaste maustamaan myös höyryävän kupillisen teetä!



Olin jo pitkään haaveillut paistetusta juustokakusta ja koska halusin kokeilla jotain itselleni uutta, päätin maustaa juustokakun appelsiinilla ja valkosuklaalla. Kakussa on hyödynnetty appelsiinin puristettua mehua ja raastettua kuorta. Juustokakku viimeistellään kermavaahtokuorrutteella, valkosuklaalla ja pähkinärouheella. Lisäksi kuivatin uunissa appelsiinin siivuja, jotka ovat näyttäviä koristeita niin leivonnaisissa kuin talvisissa kattauskissakin. Loppusilauksen kakkuun tuovat syötävät sitruunamelissan lehdet. Näin talvella parhaimmillaan olevat appelsiinit muodostavat loistavan yhdistelmän valkosuklaan kanssa ja muotoutuvat kahvipöydän kruunaajaksi.  


Maistuisiko pala aurinkoa talven keskellä? Perinteinen New Yorkin juustokakku saa kivaa lisämakua appelsiinista ja valkosuklaasta. Kakusta riittää reilut palat 10-12 herkuttelijalle.



Appelsiini-valkosuklaajuustokakku  irtopohjavuoka Ø 23cm

Pohja:
150g Pirkka Täysjyvä Digestivekeksejä
80g Pirkka voita

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ja reunan väliin. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimurska tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
720g Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 4pkt
2dl sokeria
2 munaa
2 munan keltuaista
2 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin puristettu mehu n.1dl
1prk Pirkka ranskankermaa
2dl Pirkka vispikermaa vaahdotettuna
200g valkosuklaata

1. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimen avulla ja sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja keltuaiset.
2. Lisää appelsiinin raastetut kuoret ja 1 appelsiinin mehu sekä ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää vielä vaahdotettu vispikerma ja kääntele täyte sekaisin nuolijan avulla.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulatetun suklaan joukkoon vähitellen noin 1dl täytettä samalla kokoajan sekoittaen. Tämä estää täytteen juoksettumisen. Yhdistä sulatettu suklaa ja täyte keskenään ja sekoita huolellisesti nuolijan avulla.
5. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja kopauta muutaman kerran pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
6. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 150 asteessa 1 tunnin ajan. Sammuta uuni, peitä vuoka foliolla ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia.
7. Anna juustokakun jäähtyä kokonaan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään yön yli.
8. Viimeistele juustokakku seuraavana päivänä kuorrutteella ja herkullisilla koristeilla.

Kuorrutus ja koristelu:
2dl Pirkka vispikermaa
1dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Pirkka valkosuklaanappeja
0,5dl pekaanipähkinöitä
sitruunamelissan lehtiäUunissa kuivattuja appelsiinin siivuja ohje alempana

1. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri sekä ripaus appelsiinin kuoriraastetta.
2. Lusikoi kermavaahto juustokakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
3. Koristele kakku ja tarjoiluvati valkosuklaanapeilla, pekaanipähkinöillä, sitruunamelissan lehdillä,  appelsiinin kuoriraasteella ja kuivatuilla appelsiinin siivuilla.

Uunissa kuivatut appelsiinit:
1 appelsiini
ripaus sokeria

1. Leikkaa appelsiinista ohuita siivuja ja asettele siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele siivujen päälle sokeria.
2. Kuivata appelsiinin siivuja uunin keskitasolla 100 asteessa noin 1 tunti.
3. Anna siivujen jäähtyä ja käytä koristeena joko kokonaisina tai puolitettuina siivuina.

Vinkkejä!
- Pese appelsiinit huolellisesti juoksevan veden alla ennen kuoren raastamista.
- Kakusta saa helposti gluteenittoman version käyttämällä pohjaan gluteenittomia keksejä. Muista tarkistaa myös valkosuklaan gluteenittomuus.
- Kakkupohjasta saattaa tihkua hieman rasvaa uunin pohjalle, joten laita tarvittaessa pelti tai uunin kestävä astia ritilän alle.
- Yksinkertaisempi versio syntyy, kun jätät kermakuorrutuksen pois ja koristelet paistetun juustokakun seuraavana päivänä sihtaamalla päälle tomusokeria.



Pala appelsiinilla maustettua kakkua todella tuo auringon talven keskelle. Täysjyväkekseistä murusteltu pohja sopii mainiosti juustokakkuun ja on helppo valmistaa. Täyteläisessä juustokakussa maistuu sopivasti raikas appelsiini, johon valkosuklaa tuo kivasti tasapainoa olematta kuitenkaan liian makea lisä. Kermavaahtokuorrutus ja rouheiset pähkinät kruunaavat herkun.

Meillä syötiin juustokakkua kahvipöydässä runsaiden ylistyssanojen kera, joten olihan minun pakattava palat kakkua vieraille vielä kotiinviemisiksi. Illalla mies lusikoi kakkupalaa keittiössä "ihan mielettömän hyvää" sanojen saattelemana.

Myös K-ruoan sivuilta löytyy ihania appelsiiniherkkuja, kuten mehevä appelsiinikakku, appelsiinimuffinit ja appelsiini-suklaakakku. Tällä hetkellä appelsiinit ovat niin hyviä, että niitä tulee varmasti hyödynnettyä talven aikana leivonnassa vielä uudemmankin kerran. Ainakin juustokakkua on pakko tehdä vielä uudelleen kesää odotellessa, niin hyvää tämä oli!

K-ruokakaupoista saatava K-ruokalehti on muuten uudistunut vuoden alussa. Lehdestä löytyy nyt entistä enemmän yhden teeman ympärille koottuja sisältöjä ja herkullisia reseptejä sekä helppoja vinkkejä kiireiseen arkeen. Ensimmäisen numeron pääteemana ovat vohvelit, pannarit ja blinit, nams! Käy hakemassa oma lehtesi K-ruokakaupasta tai lue digilehti suoraan nettisivuilta :)


Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

9. tammikuuta 2016

♥ Kanelipikkuleivät mantelirouheella

Joulun alla meillä oli äidin ja siskon kanssa kunnon pikkuleipätalkoot. Olin tehnyt kolme erilaista taikinaa valmiiksi ja meidän tehotiimi valmisti varmaan lähemmäs kaksikymmentä pellillistä erilaisia keksejä ja pipareita. Mikäs sen parempaa kuin hääriä yhdessä keittiössä kauliten, leipoen, paistaen ja koristellen.

Kanelipikkuleipiä tulee tehtyä lähinnä jouluisin, mutta yleensä näitä jää aina hieman yli ja tyytyväisenä mutustelen keksejä teen tai kuuman kaakaon kanssa vielä näin tammikuussakin. Pienen pieniä pikkuleipiä tuli tällä ohjeella neljä pellillistä.






Kanelipikkuleivät mantelirouheella
125g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia *
0,5dl mantelirouhetta

Lisäksi: kananmuna voiteluun, kanelisokeria ja mantelirouhetta pikkuleipien päälle

1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, kaneli ja mantelirouhe. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaavi taikina pöydälle ja kääri kelmuun. Anna kohmettua jääkaapissa 30-60 minuuttia.
4. Leivo taikinasta pikkuleipiä. Asettele pikkuleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille, voitele kananmunalla ja ripottele päälle kanelisokeria ja mantelirouhetta.
5. Paista 180 asteessa noin 8 minuutta.




Pikkuleivät säilyvät hyvin kannellisessa rasiassa ja näitä voi hyvin myös pakastaa. Ja kuten muidenkin pikkuleipien ja keksien tapaan, nämä ovat hyvä lahjaidea lasipurkkiin pakattuna. Purkin kylkeen voi vielä halutessaan liimata tarran tai kiinnittää narulla kortin, joka kertoo herkullisesta sisällöstä.

Meillä meni koko edellinen ilta yötä myöten putkia sulatellessa, kun olivat päässeet jäätymään työpäivän aikana. Onneksi nyt taas vesi kulkee ja pakkanenkin on jo lauhtunut hieman. Viikonlopuksi onkin luvassa kivaa ohjelmaa, kun tänään lunastan yhden miehelle antamani joululahjan. Mennään ravintolaan syömään ja sieltä katsomaan IFK:n matsia. Ja huomenna mennään katsomaan yhtä pienen pientä vuoden ensimmäisenä päivänä syntynyttä nyyttiä ja siitä vanhempieni luokse syömään. Jossain välissä koitetaan varmasti vähän pakata tavaroitakin. Tuo pahvilaatikkopino olohuoneen nurkassa pitäisi saada täytettyä, voi kun tää asunto vaan pakkautuisi itsestään..

Mukavaa viikonloppua! ♥


* Urtekramin kaneli saatu blogin kautta

6. tammikuuta 2016

♥ Ylihyvät karpalo-valkosuklaa-toffeekeksit

Slurps! Nyt tuli tehtyä niin hyviä keksejä, että ensimmäinen pellillinen katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Tarkoitus oli tehdä valkosuklaa-karpalokeksejä, mutta sekoittaessani sattumia taikinaan muistin yhtäkkiä pussillisen Prahasta ostamiani leivontaherkkuja. Rakastan ulkomailla ruokakauppojen leivontahyllyjen valikoimaa, kun ihan tavalliset suklaanapitkin näyttävät niin paljon paremmilta niissä eri näköisissä pienissä pusseissaan, joiden teksteistä ei ymmärrä mitään. Ostin erilaisia suklaahippuja, toffeepaloja, minivaahtiksia ja leivontasuklaata. Hetken mielijohteessa päätin sekoittaa taikinaan vielä desin verran pieniä toffeepaloja ja kyllä muuten kannatti!





Karpalo-valkosuklaa-toffeekeksit n.30kpl
200g voita
2dl ruokokidesokeria
1 muna
4,5dl vehnäjauhoja
2tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
100g valkosuklaata rouhittuna
1dl kuivattuja karpaloita
1dl pieniä toffeepaloja

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää taikinaan ja sekoita, mutta vain sen verran että taikinasta tulee tasaista.
3. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa, kuivatut karpalot ja toffeepalat. Sekoita ja kaavi taikina nuolijan avulla kulhosta. Kääri taikina kelmuun ja anna kohmettua jääkaapissa 30-60 minuuttia.
4. Paloittele hieman kohmeinen taikina 30 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palloiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paina keksejä sormien avulla niin, että ne litistyvät hieman.
5. Paista 180 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä reunoilta ja päällä olevat toffee ja valkosuklaa ovat saaneet paahteisen värin. Keksien kuuluu jäädä sisältä ihanan pehmeiksi.

Vinkkejä!
- Voit käyttää taikinan paloittelun apuna vaakaa. Punnitse noin 30g painoisia paloja.
- Taikinan voi hyvin antaa kohmettua jääkaapissa myös yön yli. Ota taikina hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään ennen leipomista.
- Jätä kekseille hieman leviämisvaraa. Tällä ohjeella tulee kolme pellillistä.
- Voit halutessasi lämmittää keksejä myöhemmin hetken aikaa mikrossa, näin sisus pehmenee kivasti ja keksi maistuu jälleen uunituoreelta.


Reunoilta ja rapeat ja sisältä pehmeät keksit olivat otsikon mukaan aivan ylihyviä. Toffeeta ja paahtunutta valkosuklaata, kirpeitä karpaloita ja ruokosokerin tuoma herkullinen maku. Keksien koostumus säilyy kivan pehmeänä kun ne sujauttaa kannelliseen purkkiin jäähtymisen jälkeen.

Melkein tekisi mieli kokeilla jäljellä olevia suklaahippuja ja vaahtokarkkejakin keksitaikinassa. Kummasti sitä käyttäisi kaiken vapaan ajan mielummin leipomiseen kuin pakkaamiseen.. :)

3. tammikuuta 2016

♥ Chili Sin Carne ja lahjakortti Kauppahalli24.fi-sivustolle

Kotiovelle kannettu ruokakassi resepteineen kuulosti niin houkuttelevalta, että halusin ehdottomasti kokeilla. Pääsin siis kokeilemaan Kauppahalli24-palvelua ja heidän AITO-ateriakassia, joista valitsin kasvisruoan kahdelle. En koskaan tee ruokaa tai leivonnaisia jonkin tietyn reseptin mukaan, vaan sovellan ja lisään raaka-aineita ja mausteita fiiliksen mukaan. Selailen kyllä usein keittokirjojani hakien niistä inspiraatiota, mutta alusta loppuun asti reseptin seuraaminen tuntuu jopa vähän hankalalta. Tässä oli siis nyt myös haaste itselleni, sillä ruokakassista löytyi valmiiksi raaka-aineet ja resepti chili sin carnea varten. Ainoat raaka-ainee joita tulisi löytyä jo valmiiksi kotoa olivat suola, pippuri ja öljy.




Nettikaupasta tilatessa pystyi samalla valitsemaan kotiinkuljetuksen ajankohdan ja itse valitsin perjantain. Oli mukava tulla töistä kotiin kun tiesi, että ei tarvitse lähteä enää kauppaan. Ruokakassista löytyi paketti kolmen viljan helmiä, esikypsennettyjä härkäpapuja, tomaattimurksaa, tuoretta korianteria, paprika, porkkana, sipuli ja punainen chili. Lisäsin kastikkeeseen muutaman valkosipulinkynnen ja viimeistelin annokset vielä päälle murustetulla fetajuustolla. Suosittelen kokeilemaan jos kaapista sattuu löytymään fetaa.

Ateriakassin idea on mielestäni loistava, jos haluaa joskus päästä vähän helpommalla. Näin pääsee myös helposti kokeilemaan itselle uutta reseptiä. Parasta tässä oli kuitenkin se, että ruokahävikkiä ei synny ollenkaan sillä raaka-aineet on mitoitettu juuri reseptiin sopivaksi. Kaappiin jäi ainoastaan kolmen viljan helmiä, joilla on pitkä säilyvyysaika ja niitä tulee varmasti käytettyä ruoanlaitossa myöhemminkin.

Mainittakoon vielä, että resepti on suunniteltu kahdelle. Meillä ruokaa riitti kuitenkin hyvin vielä seuraavallekin päivälle, joten kyllä tästä mielestäni ainakin neljä ihmistä syö.




Resepti: AITO-Ateriakassi, Kauppahalli24.fi

Chili Sin Carne  2-4 annosta
1 sipuli
1 porkkana
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä oma lisäys
1 mieto chilipalko
1tlk chilitomaattimurskaa
1dl vettä
1pkt härkäpapuja
2/3tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1rkl öljyä paistamiseen
1dl tuoretta korianteria

Lisäksi:
1,5dl Kolmen viljan helmiä
Murusteltua fetajuustoa oma lisäys

1. Aloita laittamalla vesi kiehumaan kolmen viljan helmiä varten. Valmista kastike sillä aikaa kun lisuke valmistuu.
2. Hienonna sipuli ja paloittele paprika ja kuorittu porkkana ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
3. Kuullota ensin sipulia, porkkanaa ja valkosipulia kaksi minuuttia öljyssä ja lisää sen jälkeen paprika ja chili. Jatka paistamista kaksi minuuttia.
4. Lisää tomaattimurska, vesi ja härkäpavut ja puolet korianterista silputtuna ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele tuoreella korianterilla ja fetajuustolla. Tarjoile kolmen viljan helmien kanssa.

Vinkki!
Saat kastikkeeseen lisää tulisuutta lisäämällä joukkoon chilijauhetta maun mukaan.




Valitettavasti suosittua Aito-ateriakassia ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta Kauppahalli24-sivuilta löytyy vastaavanlaisia Komero-kasseja ja lisäksi sivuilta löytyy myös muita ateriakasseja, joiden valikoima vaihtuu usein. Verkkoruokakaupasta löytyy myös suuri valikoima raaka-aineita ja kategorioista on helppo valita tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, maitotuotteita, hilloja ja marmeladeja, mausteita, leivontatarvikkeita, lihaa, kalaa, pakasteita sekä erilaisia hygienia- tai kodintarvikkeita.

Onko kukaan teistä kokeillut tällaista ruokakassi-palvelua? Tai oletteko muuten tilanneet raaka-aineita verkkoruokakaupoista?

Sain arvottavaksi blogin lukijoiden kesken 20 euron lahjakortin Kauppahalli24.fi-sivulle. Lahjakorttiin sisältyy ilmainen kotiinkuljetus. Otathan huomioon, että tällä hetkellä palveluun kuuluu kotiinkuljetus Uudenmaan alueella. Info-sivulta näet tarkat kotiinkuljetusalueet.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy viikon päästä 10.1.2016. Voit kertoa kommentissasi omia kokemuksia ruokakassi-palvelusta, verkkoruokakaupoista ylipäätään tai mihin käyttäisit lahjakortin. Voit myös mainita, mikäli haluaisit tällaisen palvelun omalle asuinalueellesi, jos sellaista ei vielä löydy. Lisää kommenttiin myös toimiva sähköpostiosoite. Onnea arvontaan! :)

Yhteistyössä Kauppahalli24.fi

2. tammikuuta 2016

♥ Joulukuun kirppislöydöt

Täällä olisi jälleen kuukauden kirppislöydöt esiteltävänä. Joulukuun aikana kävin kirpputorilla tasan yhden kerran ja sekin oli joulukuun viimeisenä päivänä. Onneksi tuli lähdettyä, sillä tein taas kivoja löytöjä!

Muistaakseni kirjoitin aiempaan kirppispostaukseen jotain sen suuntaista, että tästä lähtien kiertäisin kaukaa kirppiksien lukolliset lasivitriinit. Niistä löytyy aina muumiastioita, joita en vaan millään voi jättää sinne yksinään. Tällä kertaa sieltä tosin löytyi vain yksi muumimuki ja muutamia kulhoja joita multa jo löytyikin. Ihana muumi seinälautanen houkutteli kovasti, mutta 99 euron hinta on vähän liikaa sellaisesta.

Näitä Iittalan Taika-kulhoja mulla on valkoisena pienempää kokoa. Punaiset ja suuremmat kulhot olivat niin hyvässä kunnossa ja kaikki tarrat paikoillaan, että 12,90 euron hinta kappaleelta oli mielestäni oikein sopiva ja ostin sitten molemmat vitriinistä löytyneet kulhot.



Näitä Finlaysonin tyynynpäällisiä oon ostanut aiemminkin kirpputorilta ja ne on meillä tälläkin hetkellä sohvatyynyinä. Nyt löysin kaksi hyväkuntoista päällistä lisää ja nämä maksoivat yhteensä 4 euroa.



Rakastan Indiskan värikkäitä tekstiilejä ja ihastuinkin heti näihin pöytätabletteihin. Yhdessä oli vielä hintatarra paikoillaan ja ovat olleet alunperin 4,90e/kpl. Nyt neljä pöytätablettia maksoi yhteensä 5 euroa. Nämäkin pääsivät heti käyttöön ja ovat kivan pirteitä ja raikkaita keittiössä.


Yhdessä kirppispöydässä oli vino pino kirjoja ja siitä valitsin muutaman lisää kirjahyllyyn. Eilen jo aloitinkin lukemaan tuota Jenny Downhamin kirjaa. Se maksoi 2 euroa ja kaksi alempaa kirjaa maksoivat 1 euron kappaleelta.



Olen oikein tyytyväinen vuoden viimeiseen kirppissaaliiseen. Löytyi kivoja tekstiilejä ja astioita sekä luettavaa. Viimeisen vuoden ajan blogissa on esitelty kaikki kirppislöydöt ja aiemmat postaukset pääsee lukemaan täältä.

Joulukuun kirppislöydöt maksoivat yhteensä 37,80 euroa.

Seuraava projekti olisi tässä pakkailun ja muuton ohella kerätä kaikki tarpeettomat sisustustavarat ja vaatteet ikean kasseihin ja varata oma kirppispöytä. Myös muutamia huonekaluja pitäisi kuvata ja laittaa myyntiin. Kirpputorien kierto jatkuu varmasti samaan malliin, mutta katsotaan jatkanko löytöjen listaamista vielä blogiin :)