BROWNIE-KUPPIKAKUT + KINUSKIKUORRUTE

Huh mikä urakka! Tänään on vaahdotettu, siivilöity, sekoitettu, paistettu ja kuorrutettu. Sain kunnian leipoa tarjottavia yo-juhliin ja tänään sitten aloitin hommat tekemällä kakkupohjat. Nyt on valmiina neljä 20 hengen sokerikakkupohjaa ja teinpä siinä samalla valmiiksi pienen testierän muitakin herkkuja. Halusin kokeilla millaisia brownieita saisi aikaan minimuffinipellillä ja samalla testasin kuinka monta kappaletta mun luotto-ohjeella tulisi.

Browniet valmistuivat tosi näppärästi muffinipellillä ja irtosivat koloista kätevästi vuokasprayn ansiosta. Näissä on ihanan tahmea sisus ja brownieille ominainen hieman rapea pinta. Kinuskikuorrute on supermakeaa, joten nämä miniversiot ovat mun mielestä juuri sopivan kokoisia tarjottavaksi. Ja etenkin jos tarjolla on muutakin niin tällaiset miniherkut on tosi kivoja.



Voisi melkein luvata, että näillä lähtee se kaikista kovinkin makeannälkä. Nämä tahmean suklaiset kuppikakut nimittäin viimeistellään super makealla kinuskikuorrutteella, joka vie kielen mennessään. Browniet ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisen jälkeen, joten nämä voit hyvin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Myös kuorrutteen kinuski on hyvä keittää valmiiksi ja vaahdottaa kylmänä juuri ennen kuorruttamista.

Brownie-kuppikakut kinuskikuorrutteella n.35kpl


Brownie-taikina:
200g tummaa suklaata
150g voita
3 munaa
1,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi pienessä kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja fariinisokeri sekaisin. Lisää joukkoon voi-suklaaseos.
3. Lisää lopuksi kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Lusikoi taikina minimuffinipellin koloihin ja paista +180 asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes browniet ovat saaneet rapean pinnan, mutta ovat sisältä vielä hieman kosteita.
5. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kinuskikuorrute:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria

1. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Kaada seos kannelliseen kulhoon ja anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
2. Vaahdota kinuski löysäksi vaahdoksi, lisää kulhoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja jatka vaahdottamista kunnes täyte on pursotettavaa.
3. Pursota täyte kuppikakkujen päälle ja viimeistele halutessasi nomparelleilla tai esimerkiksi tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla.





Näistä tuli kyllä tosi söpöjä ja aivan ihanan makuisia. Ja sain kuin sainkin säästettyä  meille muutamat kuppikakut vielä huomisille mammatreffeille kahvin kanssa, ei varmaan olisi jäänyt yhtään jos en olisi ollut valppaana tarjoiluvadin luona. Kuorrutteen päälle sopisi vielä niin hyvin tuoreet vadelmat tai muut marjat, mutta tähän hätään niitä ei ollut, joten ripottelin pinnalle vain muutamia kultaisia nomparelleja.

On kyllä tosi kiva päästä pitkästä aikaa leipomaan vähän enemmän, luvassa on siis perinteisiä mansikka-kermakakkuja, brownieita ja iso kasa marenkeja.

Palaillaan siis luultavasti jo pian muidenkin herkkujen osalta!

6 kommenttia

  1. Oi oi, näyttää todella herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Sinulla on AINA niin herkullisia reseptejä! Nam! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Vielä kun olisi aikaa päivitellä näitä vähän useammin tänne blogiinkin.. :)

      Poista
  3. Oi, näyttääpäs suussa sulavalta! Suklaa ja kinuski yhdistettynä, mikä voisi mennä pieleen! <3:)

    http://palakakkuakiitos.blogspot.fi/
    http://petrajanica.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥