TUOREITA SÄMPYLÖITÄ JA AMERIKKALAISIA PANNUKAKKUJA

Oon leiponut viikonlopun aikana ruis-kaurapatonkeja, pellillisen sämpylöitä, tehnyt kaksi kertaa tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja paahtanut mausteisia kikherneitä. Pienen leipomistauon jälkeen on ollut superkivaa hääräillä keittiössä ja vaivata leipätaikinoita. Lauantai-aamuna istuimme pitkään pöydän ääressä ja söimme herkullisen aamiaisen. Parhaimpia olivat varmaan tuoreet sämpylät ja ihanat amerikkalaiset pannukakut pensasmustikoiden ja hunajan kera :-)

Viimeaikoina aamupalani ovat koostuneet lähinnä kaurapuurosta ja kahvista sekä rahkasta ja marjoista, joten tää aamiaispöytä oli enemmän kuin tervetullut piristys viikonloppuaamuun.




Tein sämpylätaikinan perjantai-iltana valmiiksi niin sämpylät sai helposti leivotta seuraavana aamuna, kun taikina oli kohonnut yön aikana jääkaapissa. Vitsi mun tekis mieli leipoa tänäänkin jotain hyvää leipää, maistuis hyvin ton eilen tehdyn tomaattisen vuohenjuustokeiton kanssa. Taidankin tehdä taikinan pian ja annan se kohota rauhassa sillä aikaa kun tehdään pientä sunnuntaisiivousta :-)

Nämä pannukakut olivat ihan taivaallisia! Taikina on tehty soijamaitoon ja osan vehnäjauhoista korvasimme kaurahiutaleilla. Päälle loraus luomuhunajaa sekä pensasmustikoita ja pieni nokare vaahdotettua kermaa. Kuinka hyvää!

Olo on edelleen hieman flunssainen, joten siivoilun ohessa maistuu hyvin haudutettu tee. Toissa jouluna saamani teepannu on taas lähiaikoina ollut ahkerassa käytössä ja matkamessuilta valikoiduista teelajeista on vielä yksi maistamatta.  Nyt siis taikina kohoamaan, sit teetä ja pyykkien ripustamista. Haluaisin myös vihdoin ja viimein muutamat tauluhyllyt paikoilleen ja samalla vois kiinnittää olohuoneen seinälle yhdet kivat seinätarrat :-)

10 kommenttia

  1. Oi, nuo pannukakut näyttävät niin herkullisilta :P Piristäisivät varmasti omaa aamuakin! Välillä on kiva herkutella kunnolla aamulla, lähtee päivä paremmin käyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi pakkukakut oli älyttömän hyviä! Pakko tehdä pian uusiks, ehkä jo ens viikonloppuna.. :-) Tämmösen aamiaisen jälkeen on kiva lekotella hetki ja lähteä sit koiran kanssa metsään lenkkeilemään. Viikonloppuaamut on parhaita :-)

      Poista
  2. Voi kun ihanan näköistä :) taas kerran! Täällä tehty taas ruisleipäsiä itse ja koska taikinaa tulikin aika määrä, joten osansa lämpimistä sai myös naapurit, joka on kyllä tuon leipomisen yks ilo kun voi ilahduttaa toisia!! Myös muussinlopusta tehdyt lepuskat katosivat aika nopsaan :) Onko jossain ohjetta noihin pannareihin, maistuis mein herkkusuuneideille varmasti? -kotiäiti kuusenjuurelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis kyl nyt ehdottomasti kans leipoa ruisleipää, viimekski onnistu niin hyvin! Tein neljä ruisleipää ja vein siitä myös isovanhemmilleni maistiaisia. Oon ihan samaa mieltä tosta, että itse leivotuilla herkuilla on niin ihana ilahduttaa muita! Mä vein ennen mun leipomuksia meidän naapurin rouvalle, mutta sit kun muutettiin niin en oo enää vienyt kun matka on ollut vähän pidempi.

      Ens kerralla kun perunamuussia jää yli niin teen kans rieskoja, ne on niin hyviä! Ajattelin laittaa pannukakkujen reseptin tänne blogiin, teen postauksen varmaan alkuviikosta :-)

      Kiva kun kommentoit! :-)

      Poista
  3. Voi, miten ihanilta nuo pannukakut mustikoineen näyttävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi mustikat kruunas ton herkun, ihan mielettömän hyviä! Vielä saa hetken odottaa tuoreita suomalaisia marjoja, sit niitä voikin syödä koko kesän pannukakkujen kans :-D

      Poista
  4. Ai että tulee aina niin hyvä mieli, kun lukee siun päivityksiä! :-) Ihanan ja herkullisen näköisiä kuvia - niin kuin aina! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, kiva kuulla! ♥ Mut entäs sun pätkis-macaronsit, niin pieniä ja herkullisen näköisiä! :-)

      Poista
  5. Ihanan näköistä, sun blogi on niin inspiroiva! Ikäänkuin en muutenkin jo touhuaisi pannujen ja vispilöiden ääressä varsin kiitettävästi niin aina tälläisen kuvapläjäyksen jälkeen sitä on ihan valmis juoksemaan takaisin keittiöön :D

    Rauhalliset viikonloppujen juhla-aamiaiset ja brunssit on kyllä ihan parhautta. Mikään ei voita just paistettuja amerikkalaisia pannukakkuja taikka tuoretta leipää kiireettömänä aamuna perheen ympäröimänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Siru ja kiva kun liityit lukijaksi! :-) Toi kuulostaa niiiin tutulta! Mulle käy kans usein niin, et vaik oisin hääränny koko päivän keittiössä ja sit istahdan alas lukee blogeja tai kattoo jotain ruokaohjelmaa.. tulee heti sellanen olo et vitsi tekis mieli viel leipoo sitä ja tätä ja tota :-D

      Totta tosiaan! Rakastan niitä aamuja kun kattaa pöydän täyteen aamiaisherkkua ja sit syödään porukalla, jutellaan, keitetään lisää kahvia ja napsitaan tuoreita hedelmiä pöydästä. Ja kun mihinkään ei ole kiire. Oi että! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥