♥ Aprikoosi-mantelipiiras

Iltavuoroissa on se hyvä puoli, että aamulla on rutkasti aikaa puuhastella kotona ja esimerkiksi leipoa jotain hyvää. Tuoreet aprikoosit näyttivät kaupassa niin houkuttelevilta, että oli pakko ostaa niitä. Ajatuksena oli syödä aprikoosit sellaisenaan, kunnes sain aamukahvia juodessani idean tähän piiraaseen.

Kuohkea pohja, pehmeä aprikoosi ja rapeat mantelit ovat herkullinen yhdistelmä jonka kruunaa vaniljajäätelö. Aprikoosipiiras kannattaa syödä lämpimänä, joten seuraavana päivänä (jos sitä jää..) piiras kannattaa käyttää nopeasti joko uunissa tai mikrossa.



Aprikoosi-mantelipiiras vuoka Ø 18cm
2 luomumunaa
0,8dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
50g voita

4 tuoretta aprikoosia
kourallinen mantelilastuja
ripaus kookossokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe, mantelijauhe sekä vaniljasokeri. Kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
2. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
3. Puolita aprikoosit, poista kivet ja asettele puolikkaat taikinan päälle vuokaan niin, että yksi puolikas on keskellä ja loput reunoilla tasaisin välein.
4. Ripottele päälle mantelilastuja ja kookossokeria ja paista +200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkkejä!
- Voit halutessasi jauhottaa voidellun piirakkavuoan mantelijauhoilla.
- Kookossokerin tilalla voi käyttää myös esimerkiksi ripauksen fariinisokeria.
- Peitä piirakka foliolla tai laske hieman lämpötilaa, jotta piirakka ei saa liikaa paistoväriä ennen kypsymistä.
- Saat piiraasta helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Tämä nopeasti valmistettava ja helposti muunneltavissa oleva piiras nousi kertaheitolla yhdeksi lemppareistani. Aprikoosin koostumus on juuri uunista tullessaan ihanan pehmoinen ja sopii tosi hyvin yhteen mantelin ja vaniljajäätelön kanssa. Seuraavaksi aion kokeilla samaa piirakkaa persikoiden kanssa ja varmaan myös päärynä voisi olla hyvä vaihtoehto.

Mukavaa keskiviikkoa! :)

10 kommenttia

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!!! Tätä pitää kokeilla gluteenittomana, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin tulee käytettyä aprikooseja leivonnassa, mut tää oli kyl niin hyvää et pakko tehdä pian uudestaan :)

      Poista
  2. Oli ihan pakko tulla vilkaisemaan ohjetta, koska siitä löytyvät molemmat lempparini -aprikoosi ja manteli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne sopivatkin älyttömän hyvin yhteen, nams! :)

      Poista
  3. Näyttääpäs hyvältä. Minäkin ihastelin tänään hedelmähyllyllä aprikooseja, mutta ne jäivät vielä kauppaan kun en saman tien keksinyt mitä niistä laittaisin. Tässähän olisi ollut hyvä ohje.. ehkä huomenna sitten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa tehdä tätä, jos pitää aprikooseista. Meinaan itsekin tehdä tätä pian uudestaan :)

      Poista
  4. Namskis ! Miks mulla on ihan liian vähän tilanteita missä pitää leipoa :( Jotenkin tuntuu nyt taas että näitä herkkureseptejä tulee niin paljon ja ihan joka päivä ei kuitenkaan sopis mussutella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no joo en mäkään joka päivä viitsi herkutella leivonnaisilla mut siks vienkin niitä mukanani porukoille tai leivon jollekin muulle tai tarjoan kylään tuleville :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Hehee, kiitos kommentista I ja hyvä että maistui! :) ♥

      Poista

Kiitos kommentista! ♥