♥ Kirsikka-suklaa britakakku

Viime sunnuntaina juhlimme äitini syntymäpäiviä ja kuin tilauksesta sain pienen ämpärillisen äidin työkaverin poimimia kirsikoita. Oon jo pitkään halunnut tehdä suklaisen version brita-kakusta ja siihen kun yhdistää vielä kirsikat niin lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvä. Marenkipohjien välissä on maitosuklaa-mascarponea sekä reilusti kirsikoita ja paahdettuja mantelilastuja. Kakun päällä on näiden lisäksi vielä sulatettua suklaata, kermapursotukset ja suklaanomparelleja. Koristeeksi poimin muutaman kirsikan vanhempieni kirsikkapuusta.

Kirsikka-suklaa brita-kakku

Kakkupohja:
100g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
2 munaa
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä siivilöity kaakaojauhe ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.
3. Ota kaksi leivinpaperilla vuorattua peltiä esille. Kaada taikina kahdelle pellille ja levitä nuolijan tai lusikan avulla kaksi pyöreää ja melko ohutta kakkupohjaa.
4. Paista +175 asteessa 8-10 minuuttia. Valmista marenki sillä aikaa kun ensimmäinen kakkupohja on uunissa.
5. Levitä marenkivaahto paistettujen kakkupohjien päälle. Ripottele vaahdon päälle mantelilastuja ja hunnuta kevyesti tummalla kaakaojauheella. Paista molempia marenkipohjia +175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenki ja mantelilastut saavat hieman väriä pintaan.

Marenki:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
kourallinen mantelilastuja

1. Vaahdota kulhossa hetki pelkästään valkuaisia. Kaada sokeri vähitellen vaahdon joukkoon ja jatka vaahdottamista.
2. Marenki on valmista, kun vaahto on kiiltävää ja niin jämäkkää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin niin että vaahto pysyy kulhossa.
 
Suklaatäyte:
500g mascarponejuustoa
2dl vispikermaa
200g maitosuklaata sulatettuna
1dl tomusokeria

1. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon tomusokeri. Notkista mascarpone erillisessä kulhossa.
2. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon ensin muutama lusikallinen mascarponea ja yhdistä sen jälkeen koko mascarpone suklaan kanssa. Sekoita lopuksi myös kermavaahto joukkoon ja anna täytteen olla jääkaapissa kakun täyttöön asti.

Huom! Säästä osa kermavaahdosta koristelua varten, jos haluat tehdä kakun päälle pursotuksia.

Lisäksi:
500g tuoreita kirsikoita
sulatettua suklaata
1dl mantelilastuja

1. Poista kirsikoita siemenet, paahda muutama kourallinen mantelilastuja kuumalla pannulla ja sulata suklaata koristelua varten.
2. Aloita kakun kokoaminen asettamalla toinen marenkipohja tarjoilualustalle. Levitä pohjan päälle 2/3 osa suklaatäytteestä ja reilusti kirsikoita. Ripottele päälle mantelilastuja ja valuta sulatettua suklaata.
3. Aseta toinen marenkipohja täytteiden päälle ja levitä loppu suklaatäyte sekä kirsikat kakun päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja koristele sulatetulla suklaalla. Voit myös halutessasi pursottaa kakun päälle kermavaahtoa tai hunnuttaa kakun tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.



Brita-kakkuja onkin tullut leivottua varmaan eniten tämän kesän aikana. Tykkään kun kakkua voi helposti muunnella täytteiden ja marjojen avulla. Myös gluteeniton versio on helppo toteuttaa ja tää on sellainen kakku joka onnistuu joka kerta. Ehkäpä täytyy tehdä vielä yksi mansikka-brita tämän kesän aikana? :)







MAUKASTA VIIKONLOPPUA!

10 kommenttia

  1. Onpa varsin herkullisen näköinen! :) pakko paljastaa, etten ole ikinä tehnyt brita-kakkua... mulla on siis iso aukko leivontasivistyksessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja makuinen myös! Kirsikan ja suklaan yhdistelmä on vaan niin loistava :) Nyt hophop leivontahommiin siis ja brita-kakkua tekemään ;)

      Poista
  2. Täällä se sankari vaan hehkuttaa, notta kaloreita me ei lasketa..ja jos joku palanen jää kaappiin, niin salaa hykertelemme. :D t. Mama P. & puolisko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo tämmösistä herkuista ei paljon kannata alkaa kaloreita laskemaan :D Ja hyvä että myös loput kakusta maistui! :) ♥

      Poista
  3. Täällä on myös yksi brita-neitsyt. Onpa kyllä aivan äärimmäisen herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kyllä ehdottomasti tehä yksi brita vielä tämän kesän aikana, nää on parhaita tuoreiden marjojen kanssa :)

      Poista
  4. Hyvännäköinen kakku! Muuten olen pitkin kesää ajatellut leipoa marja-brittaa, mutta olen ollut laiska kesäleipuri, siksi on meillä syöty kaikki marjat noin vaan pois. Kaunista elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kesän aikana on tosiaan tullut täälläkin leivottua aika vähän, lähinnä leipää, brita-kakkuja ja nuotiolla paistettuja lettuja. Tuoreet marjat ovat kyllä tosia hyviä myös sellaisenaan mutta maistuu myös herkulta brita-kakussa ;) Mukavaa elokuuta myös sulle!

      Poista
  5. Nams... ei voi muuta sanoa! Jo pelkkä kuva on niiiin herkullisen näköinen!
    Miten muuten siinä Fazerin ja Vallilan kisassa kävi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, tää oli kyllä ihan älyttömän hyvää! :)

      Herkkuhaasteen voitti Terhi, en tiedä onko siitä ollut missään erikseen mainintaa kun mulle tulee aika paljon kyselyä myös sähköpostiin et kuka sen oikein voitti :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥