♥ Viilentävä kahvidrinkki

Jääkahvi on mielestäni yksi parhaista kuuman kesäpäivän juomista. Monesti etenkin viikonloppuisin teemme isot lasilliset jääkahvia ja juomme ne takapihan terassilla auringonpaisteessa. Kun jääkahviin lisää pienen lorauksen kahvilikööriä, on ihastuttava kahvidrinkki valmis nautittavaksi.



Viilentävä kahvidrinkki 1 annos
1rkl pikakahvijauhetta
1rkl sokeria
0,5dl kylmää vettä
0,5dl kahvilikööriä
0,5-1dl maitoa
kahvijääpaloja

1. Mittaa pikakahvi, sokeri ja vesi korkeaan kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella.
2. Laita muutama kahvijääpala lasin pohjalle. Lusikoi vaahto lasiin ja kaada päälle kahvilikööri ja haluamasi määrä maitoa.
3. Sekoita kevyesti lusikalla ja nauti! :)

Kahvijääpalat
1. Keitä pannullinen vahvaa kahvia ja anna kahvin jäähtyä.
2. Annostele kahvia jääpalapusseihin tai jääpalamuotteihin ja pakasta.
3. Käytä kahvijääpaloja kylmiin kahvijuomiin ja maitopohjaisiin drinkkeihin.

Kahvijääpalat ovat tosi hyviä erilaisissa kesäisissä drinkeissä ja kylmissä kahvijuomissa. Niitä kannattaa siis ehdottomasti tehdä yhdellä kertaa isompi määrä, jotta niitä on aina tarvittaessa saatavilla heti kun tekee mieli kylmää kahvijuomaa.

Myös ulkomailla on aina pakko maistaa erilaisia jääkahveja. Kreikassa tulee juotua päivittäin fráppea ja nyt Prahassa ollessamme pääsin maistamaan superhyvää jäätelö-fráppea sekä jäähile-suklaakahvia. Seuraavaksi meinaankin kokeilla kotona tota jäätelö-jääkahvia, se oli niiiiin taivaallista :)

Tänään on maman syntymäpäivät ja kunhan toinen pohja on valmis, alan täyttämään ja koristelemaan kakkua.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

5 kommenttia

  1. Oi että, minun täytyy yllättää tuo rakas mieheni elokuun lomapätkällä, ja tehdä tällainen viilentävä kahvidrinkki hänelle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos meinaat testata, tuu sit kertomaan mitä piditte! :)

      Poista
  2. Kylläpäs nyt alkoi tehdä mieli jäätelökahvia. :) Ehkä maailman parasta sai ainakin joskus 10 vuotta sitten Salzburgista eräästä pikkukahvilasta, jonka nimeä en tietenkään enää muista. Vieläköhän se paikka mahtaa olla pystyssä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun tekis kans mieli jääkahvia just nyt, äsken söin jo vähän jäätelöä. Sun täytyy tehdä uusi reissu sinne, toivottavasti pikkukahvila on vielä pystyssä! :)

      Poista
  3. Tuo kahavijääpalat oliki hauska idea!! Nämä jääkahavijutut o niiiii mun mieleen, Thaimaasa niitä tullee päivittäi ostettua, loistavaa päivällä altaalla löhötesä, soon vähän niinku nestemäine lounas! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥