Vanilja-hasselpähkinäpullat

Täällä olisi taas yksi herkullinen pullaresepti perinteisten korvapuustien ja uuden innostukseni mantelipuustien lisäksi. Täytteenä näissä pullissa on todella ihana yhdistelmä vaniljakreemiä ja rouskuvaa hasselpähkinärouhetta. Myös muotoilu tuo kivaa vaihtelua pullakierteisiin ja puusteihin.

Vanilja-hasselpähkinäpullat 18 kpl
2,5dl maitoa
0,75dl sokeria
1 muna
0,5tl suolaa
6,5-7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
80g pehmeää voita

Täyte:
3dl vaniljakreemiä
1dl hasselpähkinärouhetta

Lisäksi: kananmuna voiteluun, raesokeria ja hasselpähkinärouhetta

1. Mittaa kädenlämpöinen maito taikinakulhoon, sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja suola.
2. Lisää puolet jauhoista sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa huolellisesti, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Lisää lopuksi voi ja vaivaa vielä hetken aikaa, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle, jaa kahteen saman kokoiseen osaan, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
4. Kaulitse toinen kohonneista taikinapaloista suorakaiteen muotoiseksi noin 40x20cm kokoiseksi levyksi.
5. Levitä puolet vaniljakreemistä levyn päälle ja ripottele pinnalle puoli desiä hasselpähkinärouhetta. Kääri levy kummaltakin pidemmältä sivulta puoleen väliin ja leikkaa 9 saman paksuista palaa. Käännä pullat sivuttain alas, muotoile pullia tarvittaessa ja asettelen leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Kohota puusteja liinan alla vielä noin 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa loput pullat.
7. Voitele kohotetut pullat kananmunalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria.
8. Paista +200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin.

Vinkki!
Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan kaupan vaniljakreemijauheesta. Voit halutessasi tehdä vaniljakreemin alusta asti itse.


Oon innostunut kokeilemaan erilaisia pullareseptejä ja pakkasesta löytyykin tällä hetkellä pullia kolmella eri täytteellä. Seuraavaksi voisin leipoa kinuski-omenapullia, joita tein viime keväänä. Niistä tuli mielettömän hyviä - niin hyviä että en kerennyt edes kuvaamaan niitä.

Kivaa keskiviikkoa! ♥

14 kommenttia

  1. Täytyypä kokeilla tätä ohjetta! Leivoin tänään vaniljakierrepullia, kookospullia, pikkupullia ja lihapullia! Varsinainen pullapäivä siis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, siellähän on ollut kunnon pullapäivä! Nämä olivat kyllä tosi hyviä, onneksi on vielä muutamat pullat pakkasessa :)

      Poista
  2. Ai että ovat herkullisen ja uunituoreen näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Oi, meillä taitaa olla tänään tai ainakin lähipäivinä pullapäivä. Tosin, katsotaan kuinka onnistuu gluteenittomina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekis mieli kans leipoa tänään pullaa! Gluteenittomia oon leiponut muutamia kertoja, onhan siinä omat haasteensa mutta hyvin on onnistunut. Mukavia leivontahetkiä sulle :)

      Poista
  4. Pulla on kyllä ihanan monipuolista, vain mielikuvitus on rajana! Tein juuri vaniljakreemistä, omenoista ja stroisselimurusta pullia ja ne olivat todella hyviä! Rakastan pähkinöitä ja vaniljakreemiä joten näiden sinun pullien on pakko olla maistuvia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Omenat ja vaniljakreemi ovat aivan ihana yhdistelmä, täytyykin testata niitä pullien täytteenä. Nam! :)

      Poista
  5. Herkulliset pullat. Pullat ovat kyllä siitä kivoja, että variaatioiden määrä on rajaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, välillä on kiva kokeilla uusia täytteitä perinteisen kanelin ja sokerin sijaan :)

      Poista
  6. Kiva, kun löysin täältä myös linkin noin mantelipulliin. Niitä testaan seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelipullat olivat aivan ihania, niitä teen pian uudestaan kunhan saan vähän noita pakastimen pullavarastoja tyhjennettyä. Mantelipullat olivat myös muiden herkuttelijoiden mieleen, toivottavasti maistuu sielläkin! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥