Meksikolaiset lihapullatortillat

Nyt päästäänkin yhteen mun lempiaiheeseen ja ruokaan eli tortilloihin. Varmaan yleisin kysymykseni muiden kanssa ruoasta keskustellessani on: Mitä täytteitä sä laitat tortilloihin? On aina yhtä hauskaa päästä maistamaan muiden lempparitäytteitä ja näkemään miten jengi käärii tortillat ennen syömistä. Olen myös oppinut ystävien luona, että ananas on ihana lisä täytteeksi ja kuinka ihmiset täyttävät melkein aina lätyt niin ettei niitä meinaa saada rullattua.

Meillä syödään usein tortilloja ja muutenkin meksikolaistyylistä ruokaa, joten eipä tarvinnut kauaa miettiä minkä oluen valitsen, kun lähdin mukaan Sinebrychoffin ja Blogiringin kampanjaan. Ideana oli kehitellä herkullinen katuruoka-tyylinen resepti, joka sopii rentoon yhdessäoloon. Valitsin olueksi Corona Extran, joka on täydellinen niin seurustelujuomana kuin meksikolaisen ruoankin kanssa.




Meksikolaiset lihapullatortillat neljälle
Tarjoile tortillat meksikolaiseen tapaan kylmän Coronan ja limelohkojen kera. 

Meksikolaiset lihapullat
700g naudan jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
5cm pala punaista chiliä
puolikkaan limen mehu
reilusti tuoretta korianteria
1 muna
2tl suolaa
1tl chilimaustetta
1rkl kuminan siemeniä
1rkl worchester-kastiketta
1dl murskattuja nachoja

1. Poista chilistä siemenet ja pilko pienen pieneksi kuutioksi. Sekoita jauheliha, chili ja limen mehu keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää reilusti silputtua korianteria.
2. Sekoita muna, suola, chilimauste, kumina, worchester-kastike ja nachomurut keskenään.
3. Lisää seos jauhelihan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Pyörittele massasta melko pieniä tasakokoisia lihapullia ja asettele pullat leivinpaperin päälle tai lautaselle odottamaan.
4. Paista lihapullat pannulla niin, että ne saavat hyvän paistovärin ja ovat sisältä kypsiä.

Guacamole
2 avokadoa
2 valkosipulinkynttä
5cm pala punaista chiliä
1tl suolaa
2rkl sitruunamehua
mustapippuria

1. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi kuutioksi. Murskaa avokadot haarukan avulla mössöksi ja lisää joukkoon chili ja puristetut valkosipulinkynnet.
2. Sekoita joukkoon suola, sitruunamehu ja reilusti mustapippuria. Laita guacamole jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Guacamole säilyttää paremmin raikkan värinsä, jos upotat keskelle avokadon kiven.

Etikkamarinoidut punasipulit
1 iso tai 2 pientä punasipulia
0,75dl valkoviinietikkaa
2rkl balsamicosiirappia
5rkl sokeria
ripaus suolaa
loraus vettä

1. Pilko punasipuli puolirenkaiksi ja sekoita joukkoon muut ainekset.
2. Punasipulit kannattaa säilyttää kannellisessa rasiassa, jotta purnukkaa voi säilyttää jääkaapissa ja heilutella välillä. Näin sipulit maustuvat hyvin joka puolelta. Anna punasipulien marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli.

Tomaatti-sipulisalaatti
250g kirsikkatomaatteja
1 iso tai 2 pientä salottisipulia
tuoretta korianteria
5cm pala punaista chiliä
1,5tl valkoviinietikkaa
1rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Halkaise kirsikkatomaatit neljään osaan ja pilko sipuli pieneksi kuutioksi.
2. Poista chilistä siemenet ja pilko pienen pieneksi kuutioksi. Yhdistä chili, pieneksi silputtu korianteri, kirsikkatomaatit ja sipuli kulhossa.
3. Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.

Lisäksi tarvitset
Maissi- tai vehnätortilloja
amerikansalaattia
1 lime
tuoretta korianteria

1. Pilko puolikas lime lohkoiksi oluita varten ja toinen puolikas pieniksi kuutioiksi ilman kuoria. Pilko amerikansalaattia reilusti tarjoiluastiaan.
2. Kuumenna tortillat kuivalla pannulla tai mikrossa. Saat isomman määrän tortilloja pysymään lämpimänä, kun käärit ne kuumina folion sisään.
3. Kokoa tortillat aloittamalla salaatista ja lisää päälle muut täytteet. Viimeistele tortillat tuoreella korianterilla ja pienillä limekuutioilla.

Vaikka reseptilitania saattaakin näyttää pitkältä, niin täytteet ovat kuitenkin melko yksinkertaisia ja helppotekoisia. Etikkamarinoidut punasipulit kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Samoin lihan voi maustaa jo hyvissä ajoin ennen pullien pyörittelyä.

Tortillat ovat myös siitä kivoja, että täytteitä voi valmistaa yhdessä ystävien kanssa samalla olutta juoden ja seurustellen. Guacamole ja tomaatti-sipulisalaatti valmistuvat nopeasti samalla kun osa pyörittelee lihapullia ja pilkkoo limet valmiiksi.

"Corona Extra on kevyt lager, joka nautitaan suoraan meksikolaislagereille tyypillisestä pakkauksesta, kirkkaasta korkeakaulaisesta lasipullosta. Rituaaliin kuuluu, että pullon suu koristellaan tarjottaessa limelohkolla. Corona on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tuotemerkki, jota myydään jo 160 maassa. Corona onkin Meksikon eniten myyty olut ja yksi myydyimmistä maailmalla." Lähde: www.sinebrychoff.fi

Katso lisää herkullisia reseptejä Sinebrychoffin facebook-sivuilta! Sieltä voi myös tilata ilmaisen olut ja ruoka-kirjasen, josta löytyy ruokareseptien lisäksi mielenkiintoista tietoa oluesta :)


http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Sinebrychoff

8 kommenttia

  1. Minkä ihanan reseptitaivaan löysinkään! Ihanaa! Ihania reseptejä!
    Jotain n näistä pakko kokeilla vielä ennen joulua!
    Käyhän kurkkaamassa blogini joulukalenteria ja osallistu samalla arvontaan!
    http://villejalupiineja.blogspot.fi/2014/12/arvontaa.html
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Marita! :) Ja kiva että mieluisia reseptejä löytyi! Käyn heti kurkkaamassa sun blogia. Hyvää viikonloppua myös sinne! :)

      Poista
  2. Hyvän näkösiä tortilloija :)

    VastaaPoista
  3. Mulle parhaiten maistuvassa on guacamolen/chilitomaattikastikkeen lisäksi, salaattia, tomaattia, sipulia, fetajuustoa ja maissia. Corona maistuu tämän herkun kanssa ja tietty suoraan pullosta. Nam!
    Etikkamarinoituja sipuleita en ole itse tehnyt koskaan, mutta syönyt ja tuovat kivaa makeutta tortillaan.Nam vielä kerran! - Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulta oon taas oppinut ton fetajuuston, sekin sopii älyttömän hyvin tortilloihin! :) Marinoitu punasipuli on tosi ihana lisä näiden lisäksi myös erilaisiin salaatteihin :)

      Poista
  4. Voi että miten herkullisen näköistä!:)♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥