GLUTEENITTOMAT SKONSSIT

Viikonloppuaamut. Silloin on aikaa juoda aamukahvit kaikessa rauhassa. Silloin on aikaa makoilla koiran kanssa sohvalla niin, että ei haittaa vaikka nukahtaisi hetkeksi. Silloin on aikaa nauttia hiljaisuudesta, lueskella lehtiä, uutisia ja blogeja. Silloin on aikaa kaivaa jauhopussit, hedelmäkorissa kypsyneet banaanit ja uunipellit esille.

Tänä aamuna päätin leipoa helppoja ja nopeita skonsseja, joihin käytin yhden kypsän banaanin ja gluteenittomia jauhoja sekä kaurahiutaleita. Näissä skonsseissa en käyttänyt leivinjauhetta ollenkaan, joten lopputuloksena on hieman ohuempia leipäsiä. Voit halutessasi lisätä taikinaan 1tl leivinjauhetta. Uunituoreiden skonssien päälle riittää sipaisu voita, mutta vieläkin parempia ne ovat tuoreiden marjojen kera.



Gluteenittomat skonssit  8kpl
50g voita
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5tl suolaa
1rkl unikonsiemeniä
1 kypsä banaani

1. Nypi huoneenlämpöinen voi, gluteeniton jauhoseos ja kaurahiutaleet murumaiseksi taikinaksi.
2. Muussaa banaani taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suola ja unikonsiemenet.
3. Painele taikina leivinpaperin päälle pellille noin 1-1,5cm paksuksi kiekoksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin. Leikkaa kiekosta taikinapyörän avulla kahdeksan tasakokoista palaa.
4. Paista skonsseja +225 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota skonssit toisistaan ja nauti uunituoreena voinokareen ja marjojen kera.

Vinkki!
Voit halutessasi muotoilla skonsseihin piparkakkumaiset reunat ennen paistoa.






LEPPOISAA LAUANTAITA!

2 kommenttia

  1. Ovatpas maukkaan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja maukkaita nämä olivatkin, etenkin juuri uunista tulleina! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥