MARMOROITU SUKLAA-JUUSTOKAKKU

Rakastan paistettua juustokakkua sekä tuhteja tummasta suklaasta tehtyjä brownieita. Olen jo pitkään halunnut yhdistää nämä kaksi herkkua, joten eilen sateisen päivän ajanvietteeksi ryhdyin leipomaan. Kakun pohjana on perinteinen brownies-taikina, johon käytin 85% tummaa suklaata. Juustokakkukuorrutus on jaettu kahteen osaan, joista toiseen lisäsin tummaa kaakaojauhetta. Näin kakku saa näyttävän ja herkullisen juustokakkumaisen kuorrutuksen. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, joten jos sitä ei tule syötyä kerralla jäähtymisen jälkeen niin se kannattaa ottaa jääkaapista hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

MARMOROITU SUKLAA-JUUSTOKAKKUvuoka ⌀ 24cm

Browniepohja:
100g voita
50g tummaa suklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

1. Sulata voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää kaakaojauhe.
2. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä voisuklaaseos munasokeriseokseen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Valmista seuraavaksi juustokakkumassa.
3. Kaada kaakaojauheella maustettu juustokakkumassa lähes kokonaan kakkupohjan päälle. Kaada vaaleaa juustomassaa päälle pienissä osissa, niin että pintaan tulee kuvioita. Lisää vielä loput kaakaojauheella maustetusta massasta pienissä osissa. Vedä lusikan avulla pintaan marmorikuvioita.
4. Paista kakkua +180 asteessa 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden mansikoiden kanssa.

Juustokakkukerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta

1. Sekoita tuorejuusto, muna, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella. Jaa massa kahteen osaan ja lisää toiseen kaakaojauhe.

Voi että miten herkkua tämä kakku oli! Ja sopii ihan mielettömän hyvin yhteen tuoreiden mansikoiden kanssa. Kakku säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin muutaman päivän ja ksen voi hyvin myös pakastaa myöhempää herkuttelua varten.

10 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku ja tuo marmorointi näyttää mukavalle kans! Suklaakakut ovat omia lemppareita.Tästä ideaa juhannuskakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton marmorikuvion tekeminen on kyllä ehdottomasti tän kakun hauskin osuus, jos itse kakun syömistä ei lasketa mukaan! :) Mä en ole vielä päättänyt mitä ihanaa herkkua leivon juhannukseksi, voi olla että perinteinen mansikkakakku on silloin paikallaan!

      Poista
  2. Tosi ihanan näköistä juustokakkua! Nam! ;D

    VastaaPoista
  3. Tästä sanoisin, syntisen hyvää. ;) Namskis! -Mama P.

    VastaaPoista
  4. Joiltain osin respetiäsi muokkailin ja eilen tein kakun. Oli niin hyvää, että yhdellä istumalla kakku katosi neljän herkuttelijan suihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että innostuit kokeilemaan! Tämä kakku on saanut kyllä paljon kehuja, täytyy varmaan tehdä pian uudestaan :)

      Poista
  5. Tämä oli aivan törkeen hyvää. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Kiitos kommentista ja hyvä kun maistui :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥