MINIKOKOISET RUNEBERGINTORTUT



Hyvää J.L. Runebergin päivää! 

Leivoin eilen ihania minikokoisia Runebergin torttuja. Olen aiempina vuosina paistanut nämä leivokset normaalikokoisella muffinipellillä, mutta tänä vuonna halusin tehdä minileivoksia. Pienet leivokset ovat kivoja tarjottavia kahvipöydässä ja nämä saivatkin kehuja niin makunsa kuin kokonsakin puolesta. Reseptistä tulee yhteensä 48 pientä leivosta, eli kaksi pellillistä. Jos määrä tuntuu hurjalta, voit hyvin puolittaa ohjeen tai paistaa leivokset normaalikokoisella muffinipellillä.




MINIKOKOISET RUNEBERGINTORTUT 48kpl

200g voita
2,5dl fariinisokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2,5dl mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
4,5dl murusteltuja piparkakkuja (n.150g)
2dl kermaa
Vadelmamarmeladia (yhteensä n.300g)



1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat, vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe.
2. Lisää piparimurut sekä kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele minimuffinipelti ja annostele taikinaa koloihin joko pursottamalla tai lusikan avulla. Taikinaa riittää juuri sopivasti kahteen pellilliseen.
4. Pursota tai lusikoi jokaisen taikinanokareen keskelle hieman vadelmamarmeladia. Paista kaksi pellillistä kerrallaan kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Irrota leivokset vuoasta ja anna jäähtyä hetki. Kostuta leivokset dippaamalla ne hetkeksi molemmin puolin kostutusliemeen. Asettele leivokset kostutuksen jälkeen pohjapuoli ylöspäin.
6. Pursota tai lusikoi keskelle vadelmamarmeladia ja viimeistele pursottamalla marmeladin reunoille tomusokerikuorrutetta.


KOSTUTUSLIEMI:
2,5dl vettä
3rkl sokeria
Rommiaromia

1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes sokeri on liuennut veteen. Ota kattila pois iedeltä ja lisää joukkoon rommiaromia makusi mukaan. Itse käytin aromia reilusti, eli melkein 1 pullollisen verran.

TOMUSOKERIKUORRUTE:
2dl tomusokeria
2-3 rkl kylmää vettä

1. Mittaa tomusokeri kulhoon, lisää 2 rkl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, mutta seos saa olla aika paksua. Kuitenkin sellaista, että sitä on helppo pursottaa leivoksen päälle.

VINKIT!
- Voit halutessasi paistaa leivokset myös normaalikokoisella muffinipellillä.
- Kostutukseen voi käyttää aromien lisäksi myös rommia tai punssia.
- Säilytä leivokset kannellisessa rasiassa.



Eikö olekin ihana tuo kuvassa näkyvä kortti? Tilasin sen siskoltani  Kortin karhut kuvastavat meidän perhettä ja sitä, että sunnuntait yritetään aina pyhittää vain yhdessä ololle. Siskoni on juuri avannut nettikaupan osoitteeseen www.noonamaria.fi. Puodista löytyy aivan ihania postikortteja, pakettikortteja ja kuvituksia. Tuotteita tulee kauppaan jatkuvasti lisää ja vielä ehdit hyvin tilata esimerkiksi söpöt Ystävänpäiväkortit. Ostamalla 5 korttia tai enemmän, saat koodilla Avajaiset1 tilauksestasi yhden kortin veloituksetta. Noonalta voi myös tilata kustoimoituja kortteja, kirjanmerkkejä ja tauluja.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!



6 kommenttia

  1. Herkullisen näköiset Runebergin tortut.

    VastaaPoista
  2. Tehtiin näitä puolitetulla ohjeella ja oli täydellisiä. Ainut mikä harmitti että olisi pitänyt leipoa enemmän..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ensi kerralla sitten täytyy tehdä enemmän :) Kiva kun kokeilit reseptiä!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥