31. joulukuuta 2011

♥ Kana-mozzarellasalaatti

Tämä salaatti on tällä hetkellä ehkä lempparini. Joskus laitetaan mozzarellahelmien tilalle fetajuustoa tai jätetään mandariinilohkot pois. Ohje on tosi simppeli, kirjoitin tähän vain tarvittavat ainekset ja voit sekoittaa salaatin joko isoon tarjoilukulhoon tai suoraan lautasille.



Kana-mozzarellasalaatti 
Salaattipohjana napolitana mix-salaattisekoitus  (rucola, pinaatti, punajuurikkaan lehti ja mizuna) 
Kurkkua
Kirsikkatomaattia
Punaista paprikaa
1tlk säilykemandariineja (tai tuoreita!)
Punasipulia
Reilusti mozzarellahelmiä
2 broilerin rintafilettä maustettuna oman maun mukaan
Reilu kourallinen Go greenin siemensekoitusta (cashewpähkinä, auringonkukansiemen, kurpitsansiemen)

1. Kokoa salaatit suoraan lautasille, tarjoile tuoreen patongin kanssa! :)


Tämän herkullisen salaatin myötä toivottelen kaikille Onnellista Uutta Vuotta!
Täällä valmistaudutaan iltaa varten pitkillä lenkeillä koirien kanssa, rescue remedylla (rauhoittavat kukkauutetipat joiden toivon helpottavan koirien oloa) ja illaksi majoittaudutaan sohvalle herkkujen, elokuvien ja tiramisu-liköörin kera. 

Maunon reaktiota raketteihin ja paukkeeseen en vielä tiedä, mutta Maisa ainakin on viettänyt viimeiset kuusi uuden vuoden aattoa joko kylpyhuoneessa tai peiton alla sohvan nurkassa. Joten tämäkin uusi vuosi vietetään visusti sisätiloissa karvakuonoja hellien :)

30. joulukuuta 2011

♥ Joulu ♥

Vietimme joulun vanhempieni luona, jossa olivat myös toiset isovanhemmistani. Hyvin mahtui seitsemän ihmistä ja neljä koiraa viettämään joulua saman katon alla :-) Tässä muutamia puhelimella otettuja kuvia.


Vein glögin kanssa herkuteltavaksi tekemiäni sinihomejuusto-piparikierteitä, pikkuruisia riisisuklaita ja minttu-suklaamarenkeja. Oli kyllä ihana jouluviikonloppu! Rakkaita ihmisiä, lekottelevia koiria, joulusauna, notkuvia ruokapöytiä, viiniä ja juustoja, elokuvia, glögiä, suklaata, ihania paketteja ja myöhään nukkumista. Tehtiin joulupäivänä myös pasteijoita lohi- ja munariisi-täytteellä, mutta niistä en kerennyt edes ottamaan kunnollista kuvaa ;-)


Paketeistakin kuoriutui mitä ihanimpia juttuja! Astiakaappiin sain todella mieluisaa täytettä mymmeli-kulhon ja marimekon ison räsymatto-kulhon muodossa. Lisäksi Body shopin vartalovoi ja kylpytakki sekä tohvelit ovat olleet jo kovassa käytössä :-) Prahan sisustusliikkeestä hankittu korupuu tuli myös todella tarpeeseen ja samasta kaupasta sain myös kivan tähden muotoisen puisen tuikkualustan. Lisäksi sain ison metallisen korin täynnä sisustusjuttuja, seinäkellon, tiramisu-likööriä, vaniljatuikkuja, (joista olen polttanut jo melkein puoli pakettia) ja pieniä imukuppiotuksia laseihin, jotta tunnistaa omansa :-)

Niin ja sain muuten mantelin riisipuurosta ja Mauno söi äidiltä saadun huovutetun tontun! :-D

21. joulukuuta 2011

♥ Suklaiset macaron-leivokset


Erilaisia macaron-leivoksia onkin tullut tehtyä jonkin verran lähiaikoina. Näitä on tosi kivaa tehdä! Tällä kertaa tein suklaisia versioita ja nämä onnistuivatkin erityisen hyvin. Rapea kuori ja sisältä ihanan sitkeä ja suklainen :-)

Suklaiset macaron-leivokset:
90g kananmunan valkuaista
30g sokeria
200g tomusokeria
110g mantelijauhetta
ripaus jauhemaista elintarvikeväriä 
tai tummaa kaakaojauhetta, kuten näissä käytin

1. Mittaa tomusokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe samaan kulhoon.
2. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen, kun vaahto alkaa muodostumaan. Vaahdon tulisi olla kiiltävää ja tasaista. 
3. Lisää kuivien ainesten seos siivilän läpi valkuaisvaahdon joukkoon. Kääntele massaa varovasti nuolijan avulla. Massa on valmista, kun se on kokonaan sekoittunut ja esim. lusikalla tehty kuvio pysyy siinä hetken ja tasoittuu sitten sileäksi.
4. Pursota leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia tasaisia pyörylöitä. Kopauta lopuksi peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
5. Anna peltien olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia, jolloin macaron-massan pinta kuivuu. Sormella kokeiltaessa pinnan tulisi siis olla sellainen, että taikina ei tartu sormiin.
6. Paista +140-150c uunista riippuen 12-20min. Uunin luukkua ei saa avata ainakaan ensimmäiseen 10min. jotta kuoret eivät lässähdä!
7. Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen kuin täytät ne.

Macaron-kuorien paistoaika ja uunin lämpötila on ainakin mulla sellanen juttu, että sen oppii vaan kokeilemalla et mikä on oman uunin kanssa paras. Meidän vanhalla uunilla esimerkiksi toi paistoaika oli selkeästi pidempi kuin sit taas uudemmalla ja tehokkaammalla uunilla. Kannattaa siis vain olla kärsivällinen näiden kanssa, jos ei heti onnistu! :-)


Suklaatäyte:
1,5dl kermaa
150g suklaata

1. Kuumenna (älä keitä) kerma pienessä kattilassa, lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja odota hetki suklaan sulamista.
2. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada toiseen kulhoon jäähtymään. Anna täytteen jäähty hetki ja sekoita vielä kunnolla ennen käyttöä.
3. Täytä macaron-kuoret pursottamalla toiselle puoliskolle herkullista suklaatäytettä ja paina toinen kuori päälle. Täytteen voi myös lusikoida macaroneihin. Näihin laitoin suklaaganachen lisäksi osaan mariannecrushia ja osaan wiener-nougatcrushia.


Lähdenkin tästä kohta siskoa vastaan. Tullaan kaupan kautta meille ja vietetään päivää nauttien glögistä ja pipareista. Tehdään myös muutama pellillinen minttu-suklaa marenkeja, joita pakataan muutamille sukulaisille jouluviemisiksi :-)

20. joulukuuta 2011

♥ Purnukat

Pikkupäivitys mun uusista kannellisista lasipurnukoista, jotka sain poikaystävän äidiltä. Täytin purkit pesun ja kuivauksen jälkeen sarvimakaronilla, kaurahiutaleilla, sokerilla ja suklaamuroilla.


Nää näyttää niin kivoilta keittiön hyllyllä reseptikirjojen vieressä. Yks olisi vielä jäljellä, sen voisin täyttää vaikkapa itsetehdyillä piparminttumarengeilla. Haha, oikeestaan mä taidan tehdä marenkeja samantien niin saan ton vikankin purkin täytettyä! :-D

19. joulukuuta 2011

♥ Pipareiden koristelutalkoot

Tosiaan, samanlaiset piparitalkoot kuin viimevuonnakin. Paitsi enemmän taikinaa! Tein 3kg piparitaikinaa, josta tehtiin lumihiutaleita, isoja ja pieniä sydämiä, keinuhevosia, pikkuruisia enkeleitä ja isoja lumihevosia. Lahjapaketit ja joulukuusen pallot taiteilin itse veitsen avulla :-) Värjättyä pikeeriä, nomparelleja, ranskanpastilleja, kultaa ja kimallusta. Suurin osa pipareista on tilauksesta tehtyjä, muutama paketti pääsee lentokoneen kyydissä Prahaan ja tein vähän ylimääräisiäkin omia lahjapaketteja varten.








Pakkasin piparit pieniin pusseihin ja nämä isommat aluspahvin kanssa sellofaaniin. Tänään aloittelen joulusiivousta, joka tuntuu olevan aika turhaa ainakin keittiön osalta.. sillä luvassa on vielä paljon kokkausta ja leipomista. Macaron-leivoksia pitäisi itseasiassa tehdä vielä tänään.. :-)

12. joulukuuta 2011

♥ Valmistujaisjuhlat

Valmistuin leipuri-kondiittoriksi 4. kesäkuuta 2011 ja sen kunniaksi järjestimme juhlat vanhempieni luona lapsuudenkodissani. Päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen, joten vietimme suurimman osan ajasta pihalla. Sisällä käytiin vain santsaamassa kahvia ja hakemassa lisää herkkuja. Leivottiin tarjoilut yhdessä siskoni ja poikaystäväni kanssa. Haluan, että kaikkea on aina paljon ja hyvin meni taas kaikki tarjoilut kaupaksi ja etenkin gluteenittomat herkut saivat paljon kiitosta. Kahvit juotiin muumimukeista ja kokoelmani riitti juuri ja juuri kaikille kahvittelijoille.


Viivikin sai osansa tarjoiluista, kun yks vieraista jätti täyden lautasellisen ruokaa nurmikolle hakeakseen juomalasinsa.. no se herkkulautanen ei siinä kauaa pysynyt! :)

Suolaiset tarjottavat:
meloni-mansikka-mozzarellasalaatti (G)
itsetehtyjä lihapullia & tzatzikia (G)
chili-valkosipulimarinoituja oliiveja ja patonkia
kinkku-paprika ja feta-paprikakierteitä
rapeaksi paahdettuja jokirapuleipäsiä 
kinkku-paprikapiirakkaa (G)
popcronimukit
 

Makeat tarjottavat:
passion-juustokakku browniepohjalla (G)
mansikka-kerma täytekakku (G)
vanilja- aprikoosimacaronsit (G)
rommileivokset & mansikkapopsit (G)
vaahtokarkkeja ja muita nameja sekä suklaapikkuleipiä (G)


Pyrin suunnittelemaan tarjoilut niin, että valinnan varaa olisi myös gluteenittomana ja onnistuinkin siinä mielestäni hyvin. Kaikki tarjoilut olivat myös laktoosittomia. Vieraita oli vähän yli kolmisenkymmentä ja juhlat olivat kyllä ihanat! Päivä oli tosi onnistunut ja tarjoilujakaan ei jäänyt hirveästi seuraavalle päivälle, vaikka olin kuulemma taas suunnitellut määrät jollekin pikku kylälle mukamas ;)

Suuret kiitokset vielä äidille kaikista järjestelyistä ja siitä kun olit laittanut pihan niin kauniiksi. Myös iskä ansaitsee erityiskiitokset juomatarjoiluista, joihin kuului kahvin, teen ja mehun lisäksi koko illan kestänyt Fresita ja Sangriatarjoilu. Pikkusisko taas huolehti musiikkipuolesta, joka toimi hyvin iltamyöhään asti kun sukulaisten lähdettyä istuskelimme vielä ystävien kanssa takapihalla seurustellen.

Kaikki kuvat eivät ole minun ottamiani, kerrankin tein juhlissa jotain muuta kuin kuvasin kokoajan! Kiitos Maria kuvista joita lähetit!