28. heinäkuuta 2012

♥ Kesäpiknik

Ihana ilma! Kävin Maunon kans aamukävelyllä ja sillä aikaa kun otin parvekkeella aurinkoa, poikaystävä haki kaupasta yllätys-piknik-eväät :-) Juotiin aamukahvit, pakattiin iso norsukangas, eväät, juomat sekä Mauno mukaan ja lähdettiin läheiselle nurmikolle syömään aamupalaa. Mä sain nähdä vasta perillä meidän eväät ja mukana olikin kaikkia ihania herkkuja!




Viinirypäleitä, croissantteja, kirsikoita, herneitä, mansikka-banaanirahkaa, sipsejä, juotavaa. Maunolle lihapullia ja raikasta vettä :-)



Piknikin jälkeen otin pari tuntia aurinkoa ja sit lähdettiin uintireissulle jolta palattiin just kotiin. Maukusteri on ihan naatti ja niin oon mäkin. Illemmalla luvassa grillailua, kiva päivä! :-)

17. heinäkuuta 2012

♥ Herkullinen vuohenjuustosalaatti

Tässäpä täyttävä ja monipuolinen salaatti, jota söimme äitienpäivänä. Syödään tämän tapaisia salaatteja tosi usein, mutta tää on kaikista variaatioista parhain :-) Vuohenjuusto sopii täydellisesti yhteen mansikoiden kanssa. Siihen lisättynä marinoitua punasipulia, viinirypäleitä, rucolaa, valkosipulileipää, hyvää viiniä.. nam!


Vuohenjuusto-broilerisalaatti:
Kokoa annokset suoraan lautasille

Pohjalle friseesalaattia, pinaattia, rucolaa
Päälle pilkottua kurkkua ja puolikkaita kirsikkatomaatteja
Lohkoina viinirypäleitä, mansikoita sekä hunajamelonia
Balsamicomarinoitua punasipulia, nams!
Maustamattomia broilerin rintafileitä - Paista pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. Pilko rintafileet salaatin joukkoon.
Pannulla paistettua vuohenjuustoa - Kannattaa paistaa nää oikeestaan vasta siinä vaiheessa kun muut raaka-aineet on ladottu lautasille.
Päälle vielä loraus hyvää oliiviöjyä tai balsamicosiirappia
  
Nauti hyvässä seurassa valkoviinin ja itsetehdyn valkosipuli-yrttileivän kanssa :-)

Balsamico-marinoidut punasipulit
Mairinoidut punasipulit sopivat hyvin erilaisiin salaatteihin, 
hampurilaisten väliin ja ruokien lisukkeeksi

1dl vettä
0,65dl sokeria
0,35dl balsamiviinietikkaa
2 punasipulia 

1. Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi tai puoliympyröiksi.
2. Mittaa vesi, sokeri ja viinietikka kattilaan, kiehauta seos ja lisää joukkoon sipulit.
3. Hauduta viitisen minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä.
4. Siivilöi sipulit, yli jääneen liemen voi käyttää esim. vinaigretteen.

Muutama vinkki
-Isomman määrän saat tehtyä tällä perusohjeella: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä
-Tarvittava sipulien määrä riippuu niiden koosta, mutta niitä on hyvä olla juuri sen verran että liemi peittää ne kokonaan.

Meidän salaateissa on lähes poikkeuksestta jotain juustoa ja hedelmiä. Rakastan niiden yhdistelmää! Seuraavaan salaattiin saadaankin omalta parvekkeelta ainakin rucolat ja herneenversot. Ja muutama tomaattikin ehkä kuukauden päästä, jee! Nyt laittautumaan ja kaupungille siskon kanssa, mukavaa alkuviikkoa! :-)

13. heinäkuuta 2012

♥ Mustikka-valkosuklaamuffinit

Parhaat muffinssit on mun mielestä sellasia, jotka otetaan uunista pois siinä vaiheessa kun sormea painamalla taikinan pinta painuu hieman alas ja näin leivos jää sisältä hieman kosteaksi ja tahmeaksi :-) Muffinitaikinoita on kahdenlaisia, sellaisia joissa ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään ja sellaisia joissa munat ja sokeri vaahdotetaan vatkaimella. Mun mielestä taikinassa pitää olla myös paljon sattumia ja parhaan tuloksen saa kun paistaa muffinit niille tarkoitetulla muffinipellillä :-)


Mustikka-valkosuklaamuffinssit (24kpl)
5 munaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl vaniljasokeria
2dl kermaa
150g pehmeää voita
4dl mustikoita
150g valkosuklaata

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti vaahdon sekaan kuivat aineet, pehmeä voi ja kerma. Lisää joukkoon 100g valkosuklaata paloiteltuna.
2. Viimeiseksi lisätään mustikat. Sekoita mustikat taikinan joukkoon mahdollisimman hellävaraisesti, ettei taikinasta tule violettia ;-) Jos käytät pakastemustikoita, voit pyörittää ne kevyesti pienessä määrässä perunajauhoja. Perunajauho sitoo mustikoista tulevaa nestettä.
3. Lusikoi taikina vuokiin ja upota loput valkosuklaasta pieninä paloina taikinan päälle.
4. Paista +200 asteessa 15-20minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut kauniin värin.
5. Siivilöi halutessasi jäähtyneiden leivosten päälle tomusokeria. Syö aamupalaksi, välipalaksi, päiväkahvin kanssa, iltapalaksi ja jälkiruoaksi. Ja jos niitä tämän jälkeen jäi vielä jäljelle, niin ota vaikka töihin evääksi tai mukaan piknikille! :-)
Vitsit mä haluaisin sellaisen mini-muffinipellin. Oon nähnyt niitä vaan nettikaupoissa, mut jos sellainen löytyy kaupasta niin ostan kyl heti. Nää on tehty kahdessa erässä pellillä, johon mahtuu 12 muffinia. Syön tosi harvoin valkosuklaata ihan sellaisenaan, mut tykkään käyttää sitä leivonnassa. Näissä muffineissa noi päällä olevat hieman paahtuneet valkosuklaapalat on superhyviä, nams! :-)

12. heinäkuuta 2012

♥ Kreikka, Lefkas, Nidri 2010

Olimme siis lomailemassa Lefkaksen saarella Nidrin pikkukylässä, elokuun lopussa 2010. Tämä oli yhdestoista matkani Kreikkaan. Kuvia tuli otettua tosi paljon! Oli muuten hassua kun tiesi, että oli istunut samassa La Minute kahvilassa, makoillut samalla rannalla ja uinut samassa meressä noin kaksikymmentä vuotta aiemmin. En tietenkään muista noista reissuista mitään, mutta meillä on valokuvia joissa olemme perheeni kanssa lomailemassa tuolla samalla saarella ollessani 1 ja 2 vuotias. Nyt olimme reissussa kahdestaan avomieheni kanssa :-)

Herkullisia ruokia, kauniita rantoja, ihan sairaan kuuma, kivoja pikku kahviloita ja romanttisia iltakävelyjä kauniisti valaistulla rantakadulla, illallisia hyvissä ravintoloissa ja skootteriretkiä ympäri saarta. Pieni ja vaatimaton hotellihuone, jossa lähinnä nukuimme ja välillä söimme aamupalan parvekkeella. Taitaakin olla muuten ensimmäinen kerta kun lisäsin kuvan myös itsestäni tänne blogiin :-)

Me vuokrattiin skootteri ja kierrettiin saarta ympäri pysähdellen uimaan mm. Porto Katsikin ja Vassilikin upeille rannoille. Välillä syötiin paikallisten pitämissä pikkuruisissa tavernoissa ja taas jatkettiin matkaa. Lisäks käytiin myös saaren pääkaupungissa Lefkadassa, siellä kierreltiin vähän kauppoja, käytiin syömässä ja käveltiin siestan aikaan melko hiljaisessa satamassa :-)

Suosittelen todella vuokraamaan joko auton tai skootterin, mutta etenkin skootterin kanssa on syytä olla varovainen. Tiet ovat todella liukkaita ja niimpä mekin kaaduttiin skootterilla kun oltiin palaamassa takaisin Nidrin kylään. Molemmilta aukes jalat aika pahasti ja käsiin tuli pienempiä haavoja. Onneksi ei sentään käynyt pahemmin, mutta lääkärissä oli kuitenkin käytävä kun palattiin takaisin Suomeen. Loppureissu hoidettiin haavoja apteekista saamillamme voiteilla ja siteillä. Paikalliset kertoivat myöhemmin syynkin siihen, miksi tiet siellä ovat niin liukkaita. Ilmeisesti kuumuuden takia asfaltti sisältää enemmän.. jotain.. joka tekee pinnasta erityisen liukkaan. Ja muistakaa kypärät! Joissakin vuokrapaikoissa ne sanoo, että kypärää ei tarvitse ja monesti paikalliset ajeleekin ilman kypärää. Aluks kysyttiin niitä vuokraamosta niin ne katto mun rastatukkaa ja sanoi että en mä ainakaan tarttee sellasta ja et ei niillä ees oo niin isoa kypärää :-D Hah! Mut onneks oli molemmilla kypärät päässä, kun kerran lennettiinkin sinne tien poskeen.

Niin ja pakko vielä hehkuttaa tota vikassa kuvassa näkyvää pikkugrilliä, jonka nimi on Stathis. Siitä tuli meidän ehdoton lemppari Gyrosmesta! Gyros Pita possulla maksoi 1,80€ ja kanalla 2€. Kreikkalainen salaatti oli 4€ ja muutenkin kallein annos tais olla vaan 7€. Opittiin aika nopeesti et yöllä kahdentoista jälkeen saatto olla noi gyrosleivät ja liha loppu ja toi oli kyllä suosittu ruokapaikka myös paikallisten keskuudessa. Me juteltiin ton kuvassa näkyvän kokin kanssa ja hän kertoi, että gyros pitaa menee päivittäin sellanen 800 annosta ja enemmänkin menis, mutta niille ei mahtunu enempään niitä leipiä säilytettäväksi. Yks kuski toi joka aamu autollisen niitä leipiä ja ne tunki kaikki kaapit ihan täyteen.

Toinen hyvä ja edullinen ruokapaikka on satamakadulla Lefkadasta poispäin, sellainen kuin Ionion. Mut lempparimme satamakadulla oli kuitenkin Island ja siellä kävimmekin varmaan kolmena iltana syömässä. Tosi mukava henkilökunta ja herkulliset sekä isot annokset. Mä tilasin yhtenä iltana spagetti bolognesen ja yks tarjoilija tuli huolestuneen oloisena kysymään, että enkö tykännyt siitä kun jätin niin paljon. Sanoin, että oon ihan täynnä ja hän nauroi että ens kerralla tuo mulle lasten listan :-D Olisin saanut loput annoksesta mukaani, mutta kun meidän pöydän vieressä makoili tosi suloinen katukoira ja niin me tehtiin salainen sopimus, että kun ravintola menee kiinni niin tarjoilija antaa loput mun annoksesta sille koiralle. Juteltiin paljon kissoista ja koirista, tarjoilija kertoi et sitä pidetään ihan hulluna siellä kun se on ottanu niin paljon eläimiä kadulta kotiinsa kun haluaa hoitaa niitä ja sillä oli kauheet velat eläinlääkäriin kun se vie aina kaikkia loukkaantuneita pikkuisia sinne hoitoon :'-)

Reissu oli todella onnistunut ja luulenpa että aiomme matkustaa Nidriin vielä uudemmankin kerran.♥
Lisää Kreikkakuvia löytyy postauksesta, jossa kerron reissustamme Samokseen.

10. heinäkuuta 2012

♥ Hups

Mun piti ihan nopeesti vaan muokata blogin ulkoasua sen  verran, että saisin lisättyä kuvat isompina. Lopulta kahvikin jäähtyi, kun aloin katselemaan vanhoja kuvia ja lopulta huomasinkin jo tekeväni uutta banneria ja unelmoivani ulkomaanmatkasta. (Kivasti tekstit pomppii aiemmissa postauksissa uuden ulkoasun takia)


Katselin kuvia Kreikan matkoistamme ja muistin, että en ole vieläkään lisännyt matkakuviamme viimeisiltä kahdelta reissultamme. Kuvia on lähemmäs 4000kpl - joten menee hetki valita osa niistä tänne :-) Aito Kreikkalainen fetasalaatti on muuten ihan parasta!


Toinen superherkku on Gyros Pita. Meidän kahden viimeisimmän reissun vakkaripaikassa paikallinen työntekijä kertoi tekevänsä pelkästään näitä noin 800kpl päivässä kaikkien muiden grilliruokien lisäksi. Enemmänkin kuulemma menisi, mutta hän näytti kuinka kaikki mahdolliset kaapit pursusivat pitaleipiä eikä niitä millään mahtunut enempää varastoon - jotka täytettiin siis päivittäin. Mekin opittiin nopeasti, että yhden aikaan yöllä saattoi olla liian myöhäistä hakea gyrokset lempparipaikasta. Onneksi ostettiin monta pussia gyrosmaustetta kotiin. Taidankin tietää mitä meillä syödään tänään.. :-)

9. heinäkuuta 2012

♥ Aurinkoa ja grilliruokaa

Nyt on aurinkoinen viikonloppu vietetty ja aika palata sateisen harmaaseen arkeen. Parveke sisustettiin kesäkuntoon räsymatoilla, vanhoilla sohvatyynyillä, tuikkukipoilla ja äidin kanssa tehdyillä puutarhaostoksilla.


Lauantaina kävimme torilla juomassa aamukahvit ja viereisestä kojusta nappasimme samalla muutamia euron kukkia parvekkeelle köynnöksen kaveriksi. Kotiin poljin paperikassi täynnä tuoreita kasviksia ja poikaystävä skeittasi vieressä grilliruoat ja juomat mukanaan :-)


Oli pakko ostaa tuo basilika mintun ja rucolan kaveriksi. Pian saadaan nauttia myös omasta sitruunabasilikasta, herneistä, tomaatista ja salaatista. Eilenkin oli ihan mahtavaa napsia aamupalaleivän päälle tuoreita yrttejä ruukuista selän takaa.


Mun pikkuruiset salaatit. Jouduin aloittamaan näiden kaikkien kanssa alusta, sillä vietimme Maisan viimeisen viikon vanhempieni luona ja kaikki hienot yrtit ja muut jäivät kotiin oman onnensa nojaan lakastumaan.

Ollaan syöty joka päivä erilaisia salaatteja, grilliruokaa, tzazikia ja leipää. Eilen kuunneltiin koko päivä Kreikkalaista radiokanavaa, otin aurinkoa bikinit päällä, kuvittelin olevani rantalomalla juoden siideriä pillillä. Aurinkorasva tuoksui ihanalta ja Mauno makoili vieressä tuolin alla varjossa. Ukkosmyrskyä ei sitten koskaan tullutkaan ja sain makoilla auringossa pitkään. Jouidin tosin välillä nousemaan selkäkipujen takia ylös, mutta se oli hyvä syy hakea lisää syötävää, juotavaa ja luettavaa ;)