VIIKUNA-VUOHENJUUSTOLEIVÄT

Käsi ylös kuka rakastaa viikunahillon ja vuohenjuuston yhdistelmää? Kun tähän lisätään vielä uunissa rapeaksi paistuvaa patonkia, paahdettuja pähkinöitä ja loraus hunajaa niin lopputulos todellakin ansaitsee maailman paras-tittelin.


Viikuna-vuohenjuustoleivät 22kpl / 1 pellillinen
1 patonki tai muuta vaaleaa leipää
150-200g viikunahilloa
200g vuohenjuustopötkö
50g pekaanipähkinöitä
Juoksevaa hunajaa

1. Leikkaa patongista hieman viistosti 22 palaa ja lusikoi jokaisen palan päälle n. 1rkl viikunahilloa ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille.
2. Leikkaa vuohenjuustopötkö puoliksi ja pilko molemmista puolikkaista 11 ohutta siivua. Puolita vielä vuohenjuustokiekot käsin ja asettele kaksi puolikasta viikunahillon päälle.
3. Pilko pekaanipähkinät pienemmiksi ja ripottele leipien päälle. Viimeistele lorauksella juoksevaa hunajaa.
4. Paista leipiä 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes vuohenjuusto saa hieman väriä pintaan. Voit tarvittaessa nostaa peltiä ylemmälle tasolle paistoajan loppuvaiheessa. Lisää halutessasi vielä hieman hunajaa myös paiston jälkeen.

Vinkki!
- Leivät ovat parhaimmillaan lämpiminä ja voit hyvin lämmittää niitä myöhemminkin hetken aikaa joko mikrossa tai uunissa. Tosin todistettavasti nämä maistuvat erittäin hyvin myös kylminä ;)
- Kaupan paistopisteen vehnäpatongista saa leikattua 22 palaa. Jos käytät esimerkiksi itse leivottua tai esipaistettua patonkia, niin sovella ohjetta sen mukaan.
- Leipiä voi muunnella vaihtamalla hillon vaikkapa mustaherukkahilloon, käyttämällä gluteenitonta patonkia tai jättämällä pähkinät pois.



Näitä meillä on syöty ensimmäistä kertaa joskus nelisen vuotta sitten, jolloin valmistin herkkupaloja Itsenäisyyspäivänä alkupalaksi. Nämä olisivat täydellisiä tarjottavia myös esimerkiksi pikkujouluissa, suosittelen kokeilemaan!

Neljän vuoden aikana viikuna-vuohenjuustoleivät ovat keränneet kehuja mm. brunssipöydissä, illanistujaisissa, kahvipöydässä ja etenkin joulun aikaan glögin ja viinilasillisen seuralaisena. Leivät valmistuvat melko nopeasti ja katoavat parempiin suihin sitäkin nopeammin :)

6 kommenttia

  1. Täällä ainakin nousee käpälä ilmaan. Joo, tämä kombo toimii kyllä takuuvarmasti, nam. Hitsi kun ei ole vuohenjuustoa jääkaapissa, tekisin noita muuten heti iltaglögin kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä todella toimii, ihan mielettömän herkullista! :) Toivottavasti pääset pian testaamaan ja nauttimaan näitä glögin kanssa :)

      Poista
  2. Täältä löytyy yksi! Pakko hakea huomenna ainekset kaupasta. On meinaan todella houkuttelevat kuvat - kuola valuu näppäimistölle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Ja kiva jos meinaat kokeilla näitä, toivottavasti maistuu!

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta ohjeesta. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä. Minkä merkkistä vuohenjuustoa yleensä käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Käytän yleensä joko Presidentin, Pirkan tai Rainbown vuohenjuustoa, näistä ehkä eniten kuitenkin tulee käytettyä tota Pirkkaa :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥