VUOHENJUUSTOBURGERIT & RAPARPERISALSA

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Tänä vuonna päästiin aloittamaan grillauskausi jo hyvissä ajoin ja tähän mennessä ollaankin keretty nauttimaan grilliruoasta jo monessa eri muodossa. On grillattu niin perinteiset kanat, maissit, herkkusienet ja makkaratkin mutta myös erilaisia kasvisvartaita, grillileipiä ja jälkiruokiakin. 

Myös marinadit ovat olleet selkeästi tämän kevään hitti, sillä etenkin mies on innostunut kokeilemaan vaikka minkälaisia makuyhdistelmiä aina suolapähkinä-korianterimarinadista seesaminsiemenmarinadiin ja raparperimarinadiin. Ennustan tämän kesän täyttyvän mitä parhaimmista grilliherkuista, illanistujaisista ja uusista kokeiluista. Sen verran ahkerasti on tullut jo nyt ravattua keittiön ja grillin väliä ja yrttipenkkikin kukoistaa siihen malliin, että sieltä saadaan koko kesäksi mausteita niin salaatteihin kuin marinadeihinkin.


Viime viikonloppuna pistimme miehen kanssa itsellemme riman aika korkealle ja valmistimme ehdottomasti parhaat vuohenjuustoburgerit ikinä. Ja se on aika paljon se, sillä luulin jo syöneeni parhaan vuohenjuustohampurilaisen Prahassa.

Näissä burgereissa kaikki maut sopivat täydellisesti yhteen. Grillattu pihvi, rapeaksi paistettu vuohenjuusto, makea karamellisoitu sipuli ja kivan kirpsakka, chilistä potkua saava raparperisalsa. Mikä makuelämys! Varmasti osansa tähän koko illan toisillemme hehkuttamaan annokseen toi myös se, että kokkailimme näitä niin fiiliksissä. Onni on mies joka on ammatiltaan kokki ja aina yhtä innoissaan laittamassa ruokaa mun kanssa.




Jospa seuraavaksi olisi aika siirtyä reseptin pariin. Työvaiheet saattavat kuulostaa monimutkaisilta, mutta hyvä puoli on se että esimerkiksi salsan ja karamellisoidut sipulit voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Myös burgereihin tulevat kasvikset voi pilkkoa jo etukäteen jääkaappiin ja sämpylät esipaistaa valmiiksi. Kaiken ahertamisen jälkeen on sitäpaitsi ihan parasta istahtaa viimein alas ja nauttia itse tehdyistä hamppareista, dippailla ranskalaisia ketsuppiin ja juoda kylmää jääteetä. Lupaan, että makuelämys on kaiken vaivan arvoista!

Vuohenjuustoburgerit grillissä 4:lle
4kpl Pirkka esipaistettuja kiviuunisämpylöitä
200g Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
majoneesia
2 pihvitomaattia
jääsalaattia
karamellisoitua sipulia resepti löytyy linkin takaa
raparperisalsaa

1. Aloita paistamalla sämpylät uunissa. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja siirrä sivuun odottamaan.
2. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi. Yhdestä pötköstä saat noin 10 sopivan kokoista palaa. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja revi salaatit valmiiksi. Säilytä täytteet jääkaapissa hampurilaisten kokoamiseen saakka.
3. Kuumenna pannu vuohenjuustokiekkoja varten. Paahda kiekot pannulla kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin. Voit myös halutessasi grillata juustokiekot folion päällä grillissä, jolloin juusto sulaa enemmän.
4. Valmista pihvit ohjeen mukaan, mutta grillaa ne vasta siinä vaiheessa kun kaikki muu on valmista ja voit aloittaa burgereiden kokoamisen.
5. Paahda puolitetut ja uunissa esipaistetut sämpylät grillissä rapeiksi. Levitä jokaisen pohjan ja kannen päälle majoneesia ja aloita kokoaminen lisäämällä jokaisen pohjan päälle reilusti salaattia ja tomaattisiivut.
6. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia, lisää kypsennetyt pihvit sekä paistetut vuohenjuustokiekot ja viimeistele burgerit raparperisalsalla.


Naudanlihapihvit
400g Pirkka suomalainen naudan jauheliha
Mustapippuria
Suolaa

1. Jaa jauheliha neljään 100g palaan ja muotoile palat pihveiksi.
2. Valmista pihvit grillissä haluamasi kypsyisiksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
3. Voit halutessasi tehdä pihvit paistovalmiiksi jo hyvissä ajoin ja laittaa ne jääkaappiin kelmun alle odottamaan. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.


Raparperisalsa
1 pieni varsi raparperia n.30g
1 pieni punasipuli
1 tomaatti
2rkl sitruunamehua
1rkl silputtua korianteria
1rkl rypsiöljyä
1tl chilitahnaa
Mustapippuria ja suolaa

1. Pilko raparperi, punasipuli ja tomaatti pieneksi kuutioksi ja sekoita keskenään.
2. Lisää joukkoon sitruunamehu, korianteri, rypsiöljy, chilitahna ja muutama rouhaisu mustapippuria ja suolaa.
3. Anna maustua jääkaapissa ja lisää vielä maun mukaan chiliä jos tykkäät tulisemmasta salsasta.

Tarjoiluun
Kotitekoisia ranskalaisia  resepti löytyy linkin takaa
Pirkka persikka- tai sitruunajääteetä





Pitkästä aikaa tuli muuten tehtyä myös ranskalaiset itse. Ne kun on niin helppo napata vaan mukaan kaupan pakastealtaasta, mutta nyt kaupassa olin niin ranskalaisille sopivan kokoisia pitkän mallisia siikliperunoita että olihan niitä pakko ottaa. Perunoissa oli melko paksut kuoret, joten tällä kertaa teimme ranskikset ilman kuoria mutta perunasta riippuen ne voi myös hyvin jättää kunhan vaan pesee perunat huolellisesti. Loppusilauksen kotitekoisiin ranskanperunoihin toi pihalta poimittu ja päälle silputtu persilja.






Jokos siellä ruudun toisella puolella ollaan innostuttu grillailemaan? Olisi kiva kuulla teidän suosikkeja kesän grillaushetkiin! Mua ainakin kiinnostaisi kovasti maistaa grillattua vesimelonia, joka kuulostaa todella jännältä mutta sitä on kehuttu todella paljon. Samoin grillattu kukkakaali kuulostaa niin hyvältä, että se menee varmasti kokeilulistalle tänä vuonna. Lähiaikoina hitiksi nousseet pekoniin käärityt raparperit on nekin varmasti pakko testata jossakin vaiheessa. Meillä on yleensä tapana syödä erilaisia grilliruokia läpi kesän, joten tosiaan mielelläni kuulisin teidän vinkkejä grilliruokiin ja lisukkeisiin. Kommentteihin saa myös linkata omia lempireseptejään.

Tämän kesän grillaustrendeistä on muuten juttua K-ruoan sivuilla, kannattaa käydä kurkkaamassa. Sivuilta löytyy niin makeita kuin suolaisiakin grilliherkkuja, sekä erilaisia burgerireseptejä. Jälkkäripuolelta vaahtokarkkiburgeri on ehdottomasti kokeiltava myös ja jääteetä tekisi mieli tehdä itse, sillä se on mun joka kesäinen lempparijuomani.

Aurinkoisia grillaushetkiä!

16 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos! Lämpimien ruokien kuvaaminen on aina vähän haastavaa, kun nälkäisiä syöjiä odottaa taustalla ja ei haluaisi aina ihan jäähtynyttä ruokaa syödä :D

      Poista
  2. Mielettömät kuvat, houkuttelee kokeilemaan..juups!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva jos meinaat kokeilla näitä! :)

      Poista
  3. Pekoniraparperejä on kokeiltu jo kaksi kertaa, hyviä ovat! Vävykokelaskin tykkäsi, vaikka on hiukan epäluuloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne täytyy kyllä testata ehkäpä jo tulevana viikonloppuna! Kuulostaa sen verran hyviltä :)

      Poista
  4. Oo, ihan tässä nälkä tulee, niin herkkulliselta näyttää kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruokakuvien katselu nälkäisenä on kyllä aina vähän tuskallista. Tosin viimeistään silloin alkaa yleensä itsekin kokkailemaan jotain :)

      Poista
  5. Taivaallisen herkullisen näköistä, raparperisalsa menee kokeiluun! Laitoin sun mammabloginkin seurantaan, itse bloggaan säännöllisen epäsäännöllisesti nelkytplusmami-blogissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitä nämä kyllä olivatkin, aivan mielettömän hyviä! Raparperisalsaa täytyy itsekin tehdä lisää, se sopisi hyvin myös tortillojen ja tacojen kanssa tai vuohenjuustosalaatin viimeistelyyn :) Kiva kun tulit seurailemaan toista blogia. Täytyypä käydä itsekin lukemassa sitä sun toista blogia, joskus siellä vierailinkin jo :)

      Poista
  6. Saittaeko molemmat 2 vai tuliko joku saiko joku tulla herkuttemaan ne toiset :) Yleislurp.
    Mammablogi? Missä semmoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun yhden jaksoin syödä, sen verran täyttävää oli! Laitoin sulle kutsun facebookissa ja linkki löytyy myös tosta blogin sivusta.

      Poista
  7. Sä se osaat sitten ottaa houkuttelevia kuvia. Ei muuta kuin huomenna kauppaan ja näitä me tehhään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos hurjasti! Joko teit burgereita? Maistuiko? :)

      Poista
  8. Nämä menee kesän grillattavien kärkeen.kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥