KIRSIKKA-TIRAMISUKAKKU MALJASSA

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Pirkka juhlii elokuussa 30 vuotis-syntymäpäiviään ja sopivasti samaan aikaan meilläkin on vietetty muutamia kesäsynttäreitä, joten mikäs sen parempi syy herkutteluun! Pirkan valikoimiin kuuluu yli 2500 tuotetta, joista yksi lemppareistani on kakkujen ja leivonnaisten täytteisiin täydellisesti sopiva Pirkka Parhaat Mascarponejuusto. Täyteläinen mascarpone sopii tomusokerilla makeutettuna niin perinteisen mansikkakakun väliin, kuin suklaalla maustettuna vaikkapa britakakun täytteeksi tai sellaisenaan lusikoitavaksi tuoreiden marjojen kera. Mascarponea voi makeiden herkkujen lisäksi käyttää myös ruoanlaittoon, kuten erilaisiin pastaruokiin ja kastikkeisiin.

Päätin tehdä pitkästä aikaa tiramisua luottoreseptilläni. Tällä kertaa kasasin kakun kuitenkin kakkuvuoan sijaan kauniiseen lasimaljaan ja korkeisiin jalallisiin laseihin. Näin kakku on helppo kasata sekä kuljettaa mukana, mutta lopputulos on silti juhlava ja näyttävä. Koristeeksi riittää reilu kerros tummaa kaakaojauhetta sihdattuna ja halutessaan täytettä voi jättää hieman myös päälle pursotettavaksi. Lopuksi poimin vielä kirsikkapuusta muutamia kirsikoita kakun päälle. Lasisessa tarjoiluastiassa kakun kerrokset erottuvat kivasti.




Kirsikkainen tiramisukakku maljassa

200g savoiard-keksejä
300g tuoreita kirsikoita
Pirkka Luomu Reilun Kaupan kaakaojauhetta

Täyte:
750g Pirkka Parhaat mascarponea
2-3dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kostutuslientä
3 valkuaista

Kostutus:
3dl vahvaa kahvia
n.1dl kahvilikööriä


1. Keitä kostutuslientä varten noin 3dl vahvaa kahvia ja sekoita joukkoon kahvilikööri.
2. Notkista täytteen mascarponejuustot kulhossa.  Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä kostutusliemi. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele nuolijan avulla mascarponetäytteen joukkoon.
4. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Säästä muutamia kirsikoita kakun päälle koristeeksi.
5. Kaada kostutusliemi laakeaan kulhoon. Aloita tiramisun kokoaminen kastamalla keksejä molemmin puolin kahvissa ja painele keksit tarjoiluastian pohjalle. Asettele kulhon reunoille ja keskelle puolitettuja kirsikoita.
6. Lusikoi päälle täytettä ja tasoita lusikan avulla. Jatka näin kunnes kerroksia on tarpeeksi. Tasoita pinta lastalla, peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
7. Koristele tiramisu ennen tarjoilua sihtaamalla päälle reilusti kaakaojauhetta.


Vinkki!
- Annostele likööriä makusi mukaan. Voit halutessasi kiehauttaa liköörin ennen kahviin lisäämistä, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu pois.
- Tällä ohjeella tiramisua saa tehtyä noin 1,8 litran vetoiseen kulhoon. Jos täytettä jää yli, voit pursottaa siitä koristeita valmiin tiramisun päälle.
- Tiramisun voi koota myös pienempiin laseihin tai annosmaljoihin.
- Blogista löytyy resepti myös gluteenittomaan tiramisuun, jossa pohja valmistetaan itse. 



Kirsikat olivat herkullinen lisä kakussa. Asettelemalla puolikkaat kirsikat kokoamisvaiheessa kakkumaljan reunoille,ne näkyvät kivasti keksi- ja täytekerroksien välissä. Mukaan sopisi kirsikoiden lisäksi hyvin myös esimerkiksi tuoreet mansikat ja vadelmat.

Tiramisu on parhaimmillaan kun on saanut tekeytyä yön yli jääkaapissa. Näin maut tasaantuvat ja tulevat paremmin esiin. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa muutamankin päivän ja kaakaojauhetta voi tarvittaessa sihdata päälle lisää, jos se on kerennyt keräämään kosteutta jääkaapissa.





30 vuotta täyttävän Pirkan kunniaksi on suunniteltu synttärimenu, joka löytyy K-ruoan sivuilta. Alkupalaksi herkutellaan houkuttelevaa antipastosalaattia, pääruoaksi kuorrutettua possun sisäfilettä feta-mantelilevitteen kera ja jälkkäriksi vielä omena-vaniljakakkua. Sivuilta löytyy juhlavuoden kunniaksi myös uusia juhlakuosituotteita.

Kiitos muuten kaikille arvontaan osallistuneille, oli kiva lukea teidän kommentteja ja makumuistoja. Arvonta on nyt suoritettu ja 30 euron lahjakortin K-ruokakauppoihin voitti Outi! Onnea voitosta, laitan sinulle sähköpostia! :)

7 kommenttia

  1. Oi onpa aivan ihanan näköistä ja kauniit kuvat. Minä juuri maritin tuon maljan pois. Jään seuraamaan kaunista blogiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Itse taas juuri ostin tuon maljan jälkkäreitä varten, tosin samalla päätin laittaa muutaman kulhon ja kipon kirppiskassiin :)

      Poista
  2. Oi, ihan älyttömän herkullisen näköinen jälkkäri!

    VastaaPoista
  3. Slurps! kokeiluun menee! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää uskomattoman hyvältä! :P

    VastaaPoista
  5. Mielettömän herkullisen näköinen.
    Hyvää sunnuntai-iltaa sulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥